Ο Κώστας Καραμανλής εκλέχθηκε με 23.168 ψήφους στις Σέρρες, μάλλον ως άτυπο “μπράβο” για τη διαχείριση των Τεμπών. Ο τέως υπουργός εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς στην εκλογική του περιφέρεια. Στη δεύτερη θέση, με σημαντική διαφορά εκ μέρους της ΝΔ εκλέγεται ο Τάσος Χατζηβασιλείου με 17.000 ψήφους. 

Συνολικά στις Σέρρες, η ΝΔ λαμβάνει περίπου 49.000 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ 15.000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ 11.000 ψήφους. Έδρα λαμβάνει ΣΥΡΙΖΑ όπου υποψήφιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. 

Κάπου εδώ να θυμίσουμε, αν και φοβόμαστε πως κανείς δεν το έχει ξεχάσει στην ουσία, και αυτό λέει πολλά, πως η υποψηφιότητα Κώστα Καραμανλή είχε επικριθεί έντονα, καθώς θεωρήθηκε ένας εκ των υπεθύνων για την τραγωδία των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Όχι και τόσο μακριά, έτσι; Εν τω μεταξύ, και ο ίδιος είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη παραιτούμενος. Να τα λέμε και αυτά. 

Σε δήλωσή ο Κώστας Καραμανλή, αναφέρει τα εξής: 

«Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια τεράστια νίκη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ένα αποτέλεσμα πρωτοφανές στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία, που γεμίζει την παράταξή μας ευθύνη.

Σε αυτές τις εκλογές, αναμετρήθηκαν δυο πολιτικές σχολές: Από τη μία πλευρά, η σχολή της υπευθυνότητας, του προγράμματος και των έργων. Απέναντι στη σχολή του λαϊκισμού, της εχθροπάθειας και της δημαγωγίας.

Οι πολίτες με ωριμότητα επέλεξαν την πολιτική της ευθύνης και των αποτελεσμάτων. Επέλεξαν σταθερότητα και συνέχεια. Έδωσαν εντολή στη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει τη σκληρή προσπάθεια και να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα της χώρας. Να κρατήσει με ασφάλεια το τιμόνι της πατρίδας, όπως αυτή η παράταξη έχει μάθει να κάνει στις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο.

Τούτη την ώρα όμως, πέρα από τη μεγάλη χαρά για την ιστορική νίκη της παράταξης, δεν μπορώ να κρύψω και τη βαθιά μου συγκίνηση για την ηχηρή απάντηση που έδωσαν οι Σερραίες και οι Σερραίοι, στις χωρίς μέτρο προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκα.

Για πρώτη φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε στις Σέρρες για να αναμετρηθεί προσωπικά με έναν υποψήφιο βουλευτή. Συνετρίβη από έναν ολόκληρο Νομό, που του γύρισε την πλάτη.

Γιατί οι Σέρρες απέδειξαν ότι πράγματι είναι ένα Κάστρο της Δημοκρατίας. Και τα Κάστρα δεν πέφτουν με δημαγωγία και κυνικές λαϊκίστικες πρακτικές. Τα Κάστρα μένουν όρθια διότι υπάρχουν οι Πολίτες που ξεχωρίζουν κι αναδεικνύουν την αλήθεια και τιμωρούν τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για τη στήριξή τους. Και τους υπόσχομαι ότι το σύνθημά μου: “Μαζί συνεχίζουμε”, είναι δέσμευση. Μαζί προχωράμε μπροστά, για τις Σέρρες, για τη νέα Ελλάδα.

Κι αυτή η προσπάθεια ξεκινάει από σήμερα. Πάντα με μέτρο, σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό, προχωράμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη και στις επόμενες εκλογές, που θα εκλέξουν την ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος».