Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Άλκης Καμπανός δολοφονείται σε μια φριχτή επίθεση με οπανδικά κίνητρα. σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα στην αγόρευσή της, κάνει λόγο για προσχεδιασμένη μέχρι το τέλος επίθεση με ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων. 

Η Κυριακή Κλιάμπα τόνισε πως σε ό,τι αφορά τους 12 κατηγορούμενυος, δεν μπορεί να δεχτεί ότι είναι καλά παιδιά, καθώς, όπως είπε “τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα, δεν είναι αρματωμένα σαν αστακοί, αντίθετα, οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα επάνω τους παρά μόνο ένα αναψυκτικό.”

“Η επίθεση δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων”, είπε η εισαγγελέας. “Επειδή θα ακούσετε πολλά και τα περισσότερα μάλλον δεν θα αρέσουν, παρακαλώ να μην με διακόψει κανείς για να κλείσει αναίμακτα ο ρόλος μου”, συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση δύσκολη και ψυχοφθόρα. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς γονιός για να νιώσει τον πόνο που νιώθουν οι οικογένειες των θυμάτων.

“Μία οικογένεια όμως θα υποφέρει για μια ζωή. Οι οικογένειες εκ δεξιών περπατούν με ψηλά το κεφάλι, οι εξ αριστερών όμως -σ.σ. οι οικογένειες των κατηγορούμενων- μέσα τους ίσως έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα παιδιά τους είχαν χάσει τον δρόμο τους προ πολλού, ακολουθώντας αυτόν του μίσους”, είπε και προσθέτοντας πως το δικαστήριο πρέπει να καταλήξει σε δίκαιη κρίση.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι καλά παιδιά

Η εισαγγελέας τόνισε: “εμείς δεν δικάζουμε οικογένειες”, τονίζοντας πως δεν θα αναφερθεί καθόλου στις καταθέσεις των γονιών των κατηγορουμένων, μεταφέροντας, ωστόσο, τη φράση μιας μητέρας “περί μεγάλου και ενυπωσιακού δρεπανιού”. Υπογράμμισε πως το “δρεπάνι που κάποτε θέριζε σιτάρι, τώρα θερίζει ζωές”. 

“Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κυκλοφορούν με όπλα και δεν αφαιρούν ζωές”, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι “η επίθεση δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα αντιληφθείτε τον κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων”.

Στη συνέχεια της αγόρευσής της, η εισαγγελέας τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι πήραν αυτήν την απόφαση “ορμώμενοι από τα πάθη, τον φανατισμό και το λυσσαλέο μίσος για την η αφαίρεση της ζωής των εχθρών τους, των αιώνιων”.

“Κυκλοφορούσαν αρματωμένοι σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους, γιατί απολάμβαναν τη ζωή. Είχαν μόνο ένα αναψυκτικό που ο Άλκης και ο φίλος του μοιράστηκαν για τελευταία φορά, αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους”, ανέφερε και υπογράμμισε πως ο Άλκης και οι φίλοι του αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση.

 

“Φάνηκε από τις καταθέσεις τους ότι τελούσαν σε σοκ. Οι μόνοι που καταλάβαιναν τι γινόταν σε εκείνο το χάος ήταν οι κατηγορούμενοι που είχαν ειλημμένη απόφαση να σκοτώσουν και όχι απλά να φοβερίσουν”, συμπλήρωσε.