Πέρυσι, περίπου τέτοιες μέρες, συζητούσαμε για την επαναλειτουργία του Cine Paris, μετά και την ανακαίνισή του. Του εμβληματικού θερινού κινηματογράφου στην Πλάκα, που το 2020 διέκοψε τη λειτουργία του. Τελικά, όπως γρήγορα αντιληφθήκαμε και προς μεγάλη μας απογοήτευση, η είδηση δεν επαληθεύτηκε. Αλλά να, που το 2024 φαίνεται να είναι η χρονιά του και όπως όλα δείχνουν, το πιο ωραίο σημείο στην οδό Κυδαθηναίων 22, θα αποκτήσει ξανά ζωή.

Το Cine Paris θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του τον Μάιο και αυτό δεν μπορεί να αποτελεί την πιο ονειρική είδηση της ημέρας. Και του μήνα μη σας πούμε. Όχι μόνο γιατί ανυπομονούμε να βρεθούμε σε αυτή την ωραία ταράτσα με τη θέα, παρακολουθώντας ταυτόχρονα ταινία, αλλά γιατί σε μία σεζόν που ο ιστορικός κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ έκλεισε και ο κινηματογράφος Αλεξάνδρα στην Καλλιθέα ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, κάθε είδηση για επαναλειτουργία κινηματογράφου μόνο ευχάριστα συναισθήματα γεννά.

Cine Paris

Όπως διαβάζουμε, στο Cine Paris, που ανήκει πλέον στο Stelios Phlianthropic Foundation του επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου, βρίσκεται και το Cinobo στη διαχείρισή του. Η Δάφνη Μπεχτσή, CEO του Cinobo μίλησε στη LIFO, και όπως εξήγησε: «Νομίζω πως η αίθουσα, έτσι όπως θα ξανανοίξει, θα χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές και θα παίξει πολύ καλές ταινίες. Ήταν λυπηρό να βλέπεις αυτή την ταράτσα άδεια και νιώθω περήφανη που το Cinobo κατάφερε ένα τέτοιο βήμα. Η αλήθεια είναι ότι η Όπερα το είχε πιο πολύ ανάγκη, το Cine Paris δεν θα έμενε ποτέ ανεκμετάλλευτο. Όμως χαίρομαι που το πήραμε εμείς γιατί μπορούμε να φέρουμε το σινεμά που αξίζει σε αυτή την ιστορική αίθουσα, σε αυτή την τοποθεσία. Η επιλογή του προγράμματος είναι πολύ σημαντική σε ένα τέτοιο μέρος, όπως και η όποια ανακαίνιση να γίνει με σεβασμό στον χώρο».

Και επειδή το καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος, το Cine Paris έχει και ημερομηνία που θα σηκώσει αυλαία. Την Παρασκευή στις 10 Μαΐου θα γίνει και επίσημα το άνοιγμα, με την ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζιλ Ντασέν, να κάνει ποδαρικό.

Ραντεβού στο Cine Paris το καλοκαίρι.