Αυτό ομολογούμε δεν το είχαμε δει να έρχεται. Δεν είναι ακριβώς πως πέφτουμε από τα σύννεφα. Όλα τα περιμένουμε λίγο πολύ σε αυτή τη χώρα. Αλλά ότι οι ταξιτζήδες θα διαμαρτυρόντουσαν για το βίντεο κλιπ της Μαρίνας Σάττι για το «Ζάρι», ε αυτό, όσο να το πεις, μας αιφνιδίασε.

Ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος που μας παρουσίασε μια εκδοχή των πραγμάτων που δεν είχαμε φανταστεί. Συγκεκριμένα και μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» το πρωί της Πέμπτης (18/4) αποκάλεσε προσβλητικό για τον κλάδο του το όλο θέμα.

Να πώς το εξήγησε: «Το βίντεο κλιπ ξεκινάει πολύ όμορφα, έρχεται ένας τουρίστας όπως έρχονται εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας και πρώτα βλέπουν το ταξί και μετά την Ακρόπολη.

Το 99,9% των ταξί είναι καινούργια, καθαρά, είναι νέοι άνθρωποι παρέχουν όλες τις υπηρεσίες, μέχρι και φορτιστές κινητών στους πελάτες και εδώ βλέπουμε ότι δείχνει άλλη εικόνα του ταξιτζή. Δεν είναι μόνο το επικίνδυνο, είναι πολλά.

Αυτό που βλέπουμε τον πελάτη πανικόβλητο μέσα σε ένα ταξί να κρατιέται παραβιάζει και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κάνει ένα ντριφτ ένα ταξί και γράφει και ραδιοταξί και αυτό απαγορεύεται γιατί χρησιμοποιεί τη λέξη ραδιοταξί, κάνει ντριφτ μπροστά σε κόσμο γύρω γύρω. Γνωρίζουμε 3-4 γλώσσες, παρέχουμε πάρα πολλές υπηρεσίες.

Υπήρχαν κάποιες μουρμούρες γιατί αυτό προσβάλλει το επάγγελμα και τον οδηγό και τη χώρα μας. Ένας κακοπροαίρετος μπορεί να πει “τα ταξί κάνουν ντριφτ;”. Στο τέλος του βίντεο δείχνει την κυρία Σάττι που υποτίθεται ότι είναι οδηγός του ταξί πάνω στο καπό και ο επιβάτης να βγάζει μόνος του τις αποσκευές, πράγμα που απαγορεύεται από τον κανονισμό λειτουργίας», είπε αρχικά.

Και κατέληξε: «Προσβάλλει τον κλάδο. Δημιουργεί εντυπώσεις. Αυτό το βίντεο κλιπ θα το δει ένα παιδάκι 14-15 ετών και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα που δείχνει. Αυτά γίνονται σε πίστες».

Τόσο καιρό έχουμε ακούσει όλες τις πιθανές γνώμες για το τραγούδι. Αν είναι καλό, αν είναι κακό, αν είναι κλοπή ο μέγιστος στίχος «Τα Τα Τα» και πάει λέγοντας.

Θέμα γούστου είναι και το πώς βλέπει ο καθείς το βίντεο κλιπ. Αλλά ότι οι ταξιτζήδες θα έβρισκαν προσβλητικό για τον κλάδο του κάτι ξεκάθαρα χιουμοριστικό και σατιρικό, το ξαναλέμε, δεν το ‘χαμε δει να έρχεται.

Μία ή άλλη, σου συνιστούμε να διαβάσεις τη συνέντευξη της Μαρίνας Σάττι, αυτά που μας είπε θα σε διαφωτίσουν αρκετά για το τι ειναι σημαντικό και τι όχι ενώ ετοιμαζόμαστε για το ταξίδι της Eurovision…

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου για τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»: