Παγωτό μέσα σε μπριός, τάρτα λεμόνι ή strawberry pavlova; Ξέρεις που θα βρεις τα πιο δροσερά και νόστιμα γλυκά του καλοκαιριού; Μέσα στους 40°C το μόνο που χρειάζεσαι είναι η θάλασσα, πολύ νερό και ένα παγωμένο και δροσιστικό γλυκό (και φυσικά ψυγείο)!

Ανακάλυψα 5 σημεία στην Αθήνα για τα πιο νόστιμα και δροσερά γλυκά του καλοκαιριού και το μόνο που μένει να κάνεις εσύ, είναι να τα απολαύσεις!

Για παγωτό μέσα σε μπριος στο «Le Greche»

Μία από τις καλύτερες επιλογές για γλυκό το καλοκαίρι είναι το gelato con brioche, δηλαδή παγωτό μέσα σε μπριος. Είναι ένα γλυκό που οι Σικελοί αγαπούν και καταναλώνουν όλες τις ώρες της ημέρας.
Στο «Le Greche» θα βρεις ένα από τα πιο νόστιμα «brioche cu tuppu», παγωτό μέσα σε μπριος με σαντιγί στη μέση. Το αφράτο μπριος είναι γεμισμένο με χειροποιήτο παγωτό (ιταλικού τύπου) και σαντιγί.

Το κάθε μπριος γεμίζει με μέχρι δύο μπάλες και στη μέση μπαίνει η σαντιγί. Δημοφιλής συνδυασμός γεύσεων είναι το φιστίκι με το φουντούκι.

Το πιο ενδιαφέρον στην αίσθηση του συγκεκριμένου γλυκού είναι η αντίθεση μεταξύ του ζεστού μπριος και του παγωμένου παγωτού. Η γεύση του γίνεται μοναδική καθώς μπλέκονται οι διαφορετικές υφές και η γλυκύτητα του παγωτού δένει άριστα με αυτή του μπριος.

Πίσω από τις μοναδικές γεύσεις, βρίσκεται η Maestra Gelatiere, Εύη Παπαδοπούλου. Σπούδασε στην Μπρέσια στη σχολή ζαχαροπλαστικής Castalimenti, την οποία ίδρυσε ο σπουδαίος Ιταλός ζαχαροπλάστης, Igninio Massari.

Διευθύνσεις: Μητροπολεως 16, Αθήνα | 216 700 6458

Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό | 213 041 6299

Λεωφόρος Μεσογείων 456, Αγία Παρασκευή | 210 010 1617

Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 16, Αθήνα | 210 924 4989

Για σαραγλάκι γεμιστό με παγωτό στον «Ντάση»

Το παγωτό είναι κλασική επιλογή για το καλοκαίρι, αλλά αν θέλεις να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό, τότε το σαραγλάκι με γέμιση παγωτό, είναι αυτό που έψαχνες. Πού θα το βρεις όμως; Στου «Ντάση», που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, είναι μια πολύ καλή επιλογή!

Απ’ έξω είναι τραγανό και μελωμένο και μέσα έχει παγωτό βανίλια, ενώ υπάρχει και μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα επιλογή με τριαντάφυλλο και παγωτό καϊμάκι. Το θετικό στο συγκεκριμένο παγωτίνι είναι ότι δεν σε λιγώνει, καθώς το σιρόπιασμα δεν είναι τόσο έντονο (χάνεται και μέσα στο παγωτό). Η εξωτερική σκληρή, τραγανή υφή του μαλακώνει με το παγωτό που αρχίζει να λιώνει και να γίνεται ένα από το φύλλο.

Τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Ντάσης», διαθέτουν δικό τους εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, μέσα στο οποίο φτιάχνουν χειροποίητο, αυθεντικό ιταλικό παγωτό, χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκες, ποιοτικές πρώτες ύλες. Πάνω από 24 γεύσεις είναι διαθέσιμες. Από σοκολάτα γάλακτος και βανίλια Μαγαδασκάρης μέχρι φιστίκη και πάβλοβα.

Διεύθυνση: Βυζαντίου 53, Νέα Ιωνία

Τηλέφωνο: 210 271 0081

Για Strawberry Pavlova από το «Ice Canteen»

To «Ice Canteen» είναι το νέο ghost παγωτατζίδικο της Αθήνας, εγχείρημα των Pastry Chefs Ευγένιου Βαρδακαστάνη και Ιωάννη Κίκιρα, της «Noble Pasrty», οι οποίοι πριν από περίπου δύο χρόνια μας σύστησαν τη «Madame Fraise», που πολύ αγαπήσαμε.

Στο νέο αυτό παγωτατζίδικο λοιπόν, θα βρεις τη «strawberry pavlova», δηλαδή την αγαπημένη πάβλοβα, αλλά φτιαγμένη με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η γνωστή, παραδοσιακή πάβλοβα, φτιάχνεται κατά κύριο λόγο με σάλτσα ή μαρμελάδα φράουλας. Η πάβλοβα από το «Ice Canteen» κρατάει την βάση της τραγανής μαρέγκας, αλλά φτιάχνεται με σορμπέ φράουλας, γεγονός που την κάνει να είναι και παγωμένη. Επιπλέον, προσθέτουν raspberry sauce! Η γεύση είναι γλυκόξινη και η υφή είναι ταυτόχρονα τραγανή, παγωμένη και μαλακή.

Παραγγελίες μόνο με delivery.

Για τάρτα λεμόνι στο «Bon Bon Fait Maison»

Η τάρτα λεμόνι είναι ιδανική επιλογή για επιδόρπιο το καλοκαίρι. Μερικές μπουκιές από την τάρτα λεμόνι που μόλις έβγαλες από το ψυγείο και θα πάρεις την ανάσα δροσιάς που χρειάζεσαι μετά το ζεστό μεσημεριανό.

Στο «Bon Bon Fait Maison» θα βρεις μια πολύ λαχταριστή επιλογή σε τάρτα λεμόνι, με φρέσκο χυμό λεμονιού και φλούδα λεμονιού confie. Η τάρτα είναι τραγανή και η κρέμα λεμόνι δίνει την απαραίτητη δόση ξινής γεύσης, ενώ η εμφάνισή της είναι άκρως ινσταγκραμική.

Διεύθυνση: Πετράκη 30, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 331 8703

Για Cheescake στο Souit by Babis Zidilis

Το cheescake είναι αγαπημένο γλυκό ψυγείου και το καλοκαίρι για πολλούς μπαίνει πρώτο στη λίστα με τις προτιμήσεις!

Στο «Souit by Babis Zidilis», το ζαχαροπλαστείο του Μπάμπη Ζιντίλη, γνωστός από το «Alemagou» στη Μύκονο, το «Mama Roux» και άλλα πολύ γνωστά μαγαζιά, θα βρεις ένα από τα πιο νόστιμα και λαχταριστά cheescake.

Cheescake με crumble αμυγδάλου, κρέμα αρωματισμένη με lime και φρέσκια, χειροποίητη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους! Γλυκόξινη και έντονη γεύση. Ξεχωρίζει ο συνδυασμός της χειροποίητης μαρμελάδας με το μπισκότο.

Σερβίρεται σε βαζάκι για να τρως με άνεση και να είναι ταυτόχρονα, όμορφο και προσεγμένο εξωτερικά.

Διεύθυνση: Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο: 210 988 6192