Τα τελευταία χρόνια το κρουασάν έχει γίνει η βάση για συνδυασμούς γλυκών, όπως με τη μπουγάτσα, το ντόνατ ή το μάφιν, αλλά έχει πάρει και τη θέση του ψωμιού, της μπαγκέτας ή του σάντουιτς γιατί δημιουργεί μια γοητευτική γεύση σύγκρουσης ανάμεσα στη γλύκα και το αλμυρό του περιεχόμενο. Κάτι σαν την πίτσα με τον ανανά.

Οπότε, δεν έχεις μόνο την προφανή επιλογή του αφράτου, βουτυρένιου κρουασάν ή αυτού που είναι γεμιστό με σοκολάτα ή κρέμα. Έχεις και την επιλογή αυτού που έχει μέσα του μαρούλι, αυγό, μορταδέλα, τυρί και ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα σου, εκτός από σάλτσες, γιατί δεν του ταιριάζουν γευστικά.

Εμείς πάντως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του, εστιάζουμε στις γλυκές εκδοχές του και δεν θέλουμε να προκαλείται σύγχυση. Καθείς εφ’ ω ετάχθη έλεγαν οι αρχαίοι και το στηρίζουμε. Όπως στηρίζουμε τα μαγαζιά που αποκαλούνται κρουασαντερί και σου δείχνουν ότι είναι ειδικοί σε ένα αντικείμενο. Γιατί πια, έχουν γίνει όλα για όλα και δεν υπάρχει η προσήλωση και η εξέλιξη σε ένα.

Αυτά είναι τα 6 super spots για κρουασάν

Flaked Croissanterie

Εδώ θα χάσεις τη μιλιά σου. Κρουασάν γαλακτομπούρεκο, cheesecake, bueno supreme, apple pie, ferrero και κρουασάν-cinamon roll με κρέμα μπουγάτσας θα σου κάνουν το στόμα να κλείσει από την ροή των υλικών.

Πού: 2ας Μαΐου 10, Νέα Σμύρνη & Ομήρου 67, Μοσχάτο

Δείτε τα υπόλοιπα στο Intronews.gr