Η αλήθεια είναι πως με τον καιρό που έχει σήμερα, τις ώρες που γράφονται τουλάχιστον τούτες οι γραμμές, μόνο για θερινό σινεμά δεν σε προδιαθέτει. Συννεφιά, αέρας και βροχή, Γενάρη βγες από τον Μάιο, είναι η φάση. Πού θα πάει, βέβαια, θα «σιάξει» η δουλειά. Και θα ξεχυθούμε έξω, βόλτες και τα συναφή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το θερινό σινεμά είναι μια από τις καλύτερες δυνατές εξόδους. Εμείς, η οθόνη και τα άστρα. Για κλασικές ή νέες ταινίες, ό,τι αγαπάει ο καθείς. Σημασία έχει η εμπειρία, η μυσταγωγία. Και είναι μια φάση, μαγική.

Το Σινέ Θησείον, aka ο ομορφότερος κινηματογράφος του κόσμου, ήταν το πρώτο θερινό σινεμά του κέντρου που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό. Την επομένη του Πάσχα (6/5).

Τι γίνεται με τα υπόλοιπα; Έχουμε τις απαντήσεις για μερικά από τα πιο εμβληματικά της πόλης. Ως το τέλος του μηνός άλλωστε, θα έχουν ανοίξει όλα, απ’ άκρη σε άκρη. Ο καιρός κάνει μερικά τερτίπια, επηρεάζοντας τα πράγματα, αλλά για πόσο ακόμη; Για πολύ λίγο, το δίχως άλλο…

Cine Paris

Το εμβληματικό θερινό σινεμά της Πλάκας το ‘χαμε χάσει μετά το 2020. Ευτυχώς, όπως αποδείχθηκε, όχι και… ξεχάσει. Σε μια από τις πιο feel good ειδήσεις του τελευταίου καιρού μάθαμε πως (θα) είναι ξανά μαζί μας. Χάρη στο CINOBO.

Η ταράτσα της Κυδαθηναίων μας περιμένει με πρώτο ραντεβού αναθέρμανσης της σχέσης μας το all time classic «Ποτέ την Κυριακή», το Σάββατο 11/5.

Σινέ Γέρακας

Έχει γίνει παράδοση. Να ανοίγει κάθε χρόνο νωρίτερα από κάθε άλλο θερινό σινεμά, να κηρύσσει τρόπον τινά την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Από τις 18/4 λειτουργεί ξανά φέτος, αξιοποιεί έτσι στο μέγιστο το ότι «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα».

Τριανόν

Το θερινό σινεμά της Πατησίων είναι back to business εδώ και λίγες ημέρες και βρίσκει πατήματα για να πάει… τρένο για ακόμη μια σεζόν.

Ριβιέρα Εξάρχεια

Για 16/5 λέει ο προγραμματισμός πως θα έχουμε «σέντρα». Εκεί στη Βαλτετσίου, οι σινεφίλ ξέρουν πως θα πάνε πολλές φορές και αυτό το καλοκαίρι.

Σινέ Άνεσις

Όπως το Ριβιέρα, έτσι και αυτό το θερινό σινεμά, στους Αμπελοκήπους, έχει σημειώσει την 16η Μάϊου ως ημερομηνία επιστροφής στη δράση!

* Από την περασμένη Πέμπτη (9/5) κι ύστερα άνοιξαν επίσης και τα εξής θερινά σινεμά:

-Ελληνίς (Αμπελόκηποι)

-Σινέ Παλλήνη (Παλλήνη)

-Μίμης Φωτόπουλος (Μαρούσι)

-Άλσος (Ν. Φιλαδέλφεια)

-Σπόρτινγκ (Ν. Σμύρνη)

-Κοράλι (Σαρωνίδα)

-Σίσσυ (Νέα Μάκρη)