Η δεύτερη σεζόν του Maestro έγινε διαθέσιμη το βράδυ της Πέμπτης, στο Netflix, με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται και μέσω του MEGA. Την περίμενα πώς και πώς, το ομολογώ. Και ευτυχώς δεν απογοητεύτηκα. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μάς χάρισε μια υπέροχη δουλειά, αποδεικνύοντας πόσο ασύλληπτα ικανός είναι στη σκηνοθεσία. Τα νέα επεισόδια, έξι στο σύνολό τους, μας ταξιδεύουν τόσο στην Αθήνα, όσο στους Παξούς και την Κέρκυρα. Ήδη υποψιάζομαι πως οι περισσότεροι από εσάς την έχετε ήδη τελειώσει, ενώ οι υπόλοιποι -υποψιάζομαι πως- την έχετε βάλει στο πρόγραμμα για το ΣΚ.

Τη γνώμη μας για το Maestro, την γράψαμε. Πραγματικά η δεύτερη σεζόν είναι ακόμα καλύτερη, με τον Παπακαλιάτη να μας δίνει στο πιάτο μαγευτικά τοπία, ψαγμένες μουσικές επιλογές –όπως μας συνηθίζει άλλωστε, με Ανισόπεδη Ντίσκο εννοείται στο μενού-, και προφανώς αγαπημένα του στέκια, δηλαδή μπαράκια και μαγαζιά της Αθήνας που δίνουν άλλη αίσθηση. Και σε αυτά θα εστιάσω. Αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα μαγαζιά όπου γυρίστηκαν διάφορες σκηνές για τη δεύτερη σεζόν, τότε διάβασε παρακάτω. Αν πάλι όχι, τότε απλά βάλτα στη λίστα σου.

Τα μπαράκια που βλέπουμε στο Maestro

Praxitelous Bar

Στο δεύτερο επεισόδιο του Maestro, που κατά βάση είναι γυρισμένο στην Αθήνα, βλέπουμε τη Ζωή και την Κλέλια να πίνουν ποτό σε ένα μικρό μπαρ. Αυτό είναι το Praxitelous, το οποίο κουβαλά μια ιστορία χρόνων. Εκεί, μάλιστα, διοργανώνονται διάφορα πάρτι, που δεν χάνονται. Άλλωστε, βρίσκεται και σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Πραξιτέλους 33.

Boiler

Στο Boiler που βρίσκεται πολυ κοντά στο Μοναστηράκι, γυρίστηκαν αρκετές σκηνές. Λογικό, είναι από εκείνα τα μπαρ που έχουν εξαιρετικούς χώρους. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, όμως, πού βρίσκεται το μπαρ όπου η Κλέλια και η Ζωή είναι αραχτές στις μαξιλάρες, τώρα σου λύθηκε η απορία. Επιπλέον, στο Boiler γυρίστηκε και η σκηνή όπου ο Αντώνης κάνει live. Θα το βρεις στη Βλαχάβα 9.

Μπρίκι

Άλλο ένα εμβληματικό μπαρ της Αθήνας, στην υπέροχη Μαβίλη συγκεκριμένα. Στη Δορυλαίου 6, βρίσκεται το Μπρίκι, ένα μπαρ με υπέροχη ατμόσφαιρα που λίγο πολύ οι περισσότεροι το έχετε επισκεφθεί έστω και μία φορά. Στο Μπρίκι γυρίστηκε η σκηνή, όπου η Κλέλια και ο Ορέστης συναντιούνται πρώτη φορά, μετά τον χωρισμό τους στους Παξούς.

ILiOs

Αυτό ομολογώ πως δεν το γνώριζα, έφαγα τον τόπο να το βρω. Το ILiOs βρίσκεται στο CityLink, στη Βουκουρεστίου. Για την ακρίβεια, είναι ένα εστιατόριο με κοσμοπολίτικη κουζίνα που μάλλον φέρνει τον «ήλιο» στη στοά. Εκεί γυρίστηκε η σκηνή της Κλέλιας και του Θάνου, στο δεύτερο επεισόδιο.

Prac∙sitele

Το Prac∙sitele μετράει περίπου ένα χρόνο ζωής και είμαι σίγουρη πως το έχεις φωτογραφίσει κι εσύ για το Instagram. Είναι το all day ιταλικό στέκι του κέντρου, που βρίσκεται στην Πραξιτέλους 7. Στο εσωτερικό του και η κάθε λεπτομέρεια είναι προσεγμένη, ενώ όσον αφορά το μενού, θα πω απλά πως οι πίτσες του είναι το κάτι άλλο. Στο ιταλικό εστιατόριο γυρίστηκε η σκηνή του Μιχάλη με την αδερφή του.