Μια Κυριακή μεσημέρι βρεθήκαμε στο Studio Pro. Η Ναταλία Γερμανού μόλις είχε ολοκληρώσει την σαββατοκυριακάτικη εκπομπή της «Καλύτερα Δεν Γίνεται», στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και μας υποδέχτηκε στο «σαλόνι» της, μπροστά από τη δερμάτινη πολυθρόνα του Φρέντυ Γερμανού. 

«Και η Ιωάννα Παλαιοσπύρου φιλοξένησε τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στο podcast της και δεν τόλμησε κανείς να βρίσει την Ιωάννα Παλαιοσπύρου. Αυτό τους έλειπε. Να τολμούσαν».

Μιλήσαμε για εκείνη την απόφασή της να κάνει μια Skype συνέντευξη στον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο, με εκείνη να νιώθει πως πρόκειται πια «για ένα παράσημο» που φόρεσε στο πέτο της οριστικά. 

«Εγώ δεν στέκομαι ποτέ στο αν κάποιος έχει διαφορετικές πεποιθήσεις από εμένα, γιατί δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ κομματόσκυλο. Είμαι ένα άτομο με πολιτικές ευαισθησίες, αλλά κομματόσκυλο κανενός κόμματος δεν είμαι». 

Μιλήσαμε για την τηλεοπτική της εμπειρία και το κενό που όλο μεγαλώνει ανάμεσα στην τηλεόραση και τον κόσμο της και την κοινωνία. Για το ageism και τα μπανάλ -γνώμη μας- σχόλια που δέχεται κατά καιρούς για τις ερωτικές της επιλογές, με ηλικιακή πικρή επίγευση.

«Τις προάλλες μου απάντησε κάποιος σε σχόλιο που έκανα ότι είναι έγκυος η αδερφή του και ετοιμάζεται ο νέος μου γκόμενος. Σε πιάνει μια ματαιότητα με αυτά. Δεν γίνεται να απαντάς σε όλους. Αν αυτός είναι χαρούμενος με αυτό που έγραψε, άφησέ τον να είναι χαρούμενος».

Για τον αυτοσαρκασμό με τον οποίο παραδέχεται πως το όχι και τόσο μακρινό 2017 είχε πλέξει το εγκώμιο του Δημήτρη Λιγνάδη, χωρίς να μπορεί να φανταστεί -όπως και κάθε άλλο τηλεοπτικό πρόσωπο- πως σε λίγα χρόνια θα είναι υπόδικος. Για το πώς μια παρουσιάστρια ψυχαγωγικής εκπομπής δεν θα μπορούσε με τίποτα να είναι προετοιμασμένη για το κύμα του MeToo και τον δημόσιο διάλογο που άλλαξε ραγδαία. Για το βραδινό talk show που ονειρεύεται να κάνει, live, χωρίς μαγνητοσκοπήσεις και «πάμε πάλι».

Δες τη συνέντευξη παρακάτω: