Μια συντονισμένη επίθεση σε βάρος του Ιάσονα Αποστολόπουλου έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες. Από ανθρώπους που κοιτάζουν το δάχτυλο και χάνουν το δάσος; Μάλλον.

Με αφορμή την έντονη και καθόλου εξωρραισμένη κριτική του για την πολιτική των επαναπροωθήσεων που εφαρμόζεται -αποδεδειγμένα από αρκετές έρευνες- στα ελληνική χωρικά ύδατα, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καθώς και ακροδεξιά τρολς στο Twitter (ναι, εδώ ζούμε) έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις εις βάρος του διασώστη, κλιμακώνοντας από το ήπιο και πρώτης ανάγνωσης «δυσφημεί την Ελλάδα» ως το «καθαρίστε τον». Ναι, ζητήθηκε μέχρι και η δολοφονία του.

Το έναυσμα της επίθεσης δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος απαίτησε απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα λεγόμενα του Αποστολόπουλου. Από εκεί και έπειτα, διάφορα φιλοκυβερνητικά μέσα παρήγαγαν την «είδηση» κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη δυσφήμιση της Ελλάδας».

Έπειτα ήρθαν τα tweets ακροδεξιών τρολ. Ενδεικτικά:

Αξίζει να αναφερθεί πως όλο αυτό ξεκίνησε από καθυστερημένη ανάρτηση της σελίδας «Ομάδα Αλήθειας», η οποία ανέφερε: «Αυτό που κρατάμε από τον Ιάσονα είναι πως οι παράνομοι μετανάστες φτάνουν μόνοι τους στα νησιά και από δίπλα τον Κούλογλου να τον ακούει με μεγάλη προσοχή. Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος κατηγορεί το ελληνικό Λιμενικό Σώμα στον Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία του Κούλογλου».

https://t.co/VdOwoorOzi

Σε κάθε περίπτωση, στοιχηματίζουμε πως ο Ιάσονας έχει περάσει και χειρότερα.