Η Lux Perry είναι μια 29χρονη επιχειρηματίας από το Βανκούβερ του Καναδά και η εταιρεία ανακούφισης από τον πόνο της περιόδου έγινε viral στο TikTok καθώς έφερε μια συσκευή που προσομοιώνει τις κράμπες περιόδου σε ένα ροντέο για να δείξει στους καουμπόηδες τι πραγματικά σημαίνει πόνος με στόχο να αφαιρέσει το στίγμα γύρω από τον πόνο της έμμηνου ρύσης.

Πήραν το ολοκαίνουργιο μηχάνημα για τον πόνο της περιόδου στο Calgary Stampede – ένα πολύ μεγάλο ροντέο. Τα αποτελέσματα ήταν ξεκαρδιστικά και συγκέντρωσαν εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Το 20% των γυναικών βιώνουν πιο έντονο πόνο και δυσφορία κατά την διάρκεια της περιόδου τους, επειδή πάσχουν από δυσμηνόρροια, που τις αναγκάζει για μια δύο μέρες να μείνουν στο κρεβάτι λόγω έντονου πόνου.Τόσες πολλές γυναίκες μεγάλωσαν είτε με το αίσθημα της ντροπής για την περίοδο ή με την  ιδέα ότι δεν είναι σωστό να μιλάμε για την περίοδο και πρέπει να μην γνωρίζουν οι άνδρες πολλά για την έμμηνο ρύση. Δεν είναι όμως έτσι.

Σε ένα βίντεο που έχει προβληθεί στο TikTok πάνω από 8 εκατομμύρια φορές, ένας καουμπόι φτάνει την πρόκληση του πόνου περιόδου μέχρι το επίπεδο 10, κάτι που η  Lux λέει ότι είναι παρόμοιος με τον πόνο που βιώνει επειδή ζει με ενδομητρίωση . Μέχρι να φτάσει στο επίπεδο εννέα, στην πραγματικότητα ιδρώνει και του δίνουν μια χαρτοπετσέτα για το μέτωπό του. Στέκεται όρθιος στο επίπεδο 10 για να πει ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα λόγω του πόνου.

Είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε έναν σύντροφο ή σε έναν άντρα πώς νιώθεις όταν βιώνεις πόνο περιόδου και κράμπες . Η εταιρεία ανακούφισης περιόδου Somedays, η οποία πουλά προϊόντα ανακούφισης πόνου, όπως επιθέματα θερμότητας, κρέμα για κράμπες, ήθελε να βρει έναν τρόπο να δείξει ότι ο πόνος της περιόδου δεν είναι φυσιολογικός – και ότι δεν είναι μικρή υπόθεση. Το αποτέλεσμα είναι ένας προσομοιωτής πόνου περιόδου που λειτουργεί στέλνοντας ηλεκτρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο που κάνουν τους μύες στην κάτω κοιλιακή χώρα και τους μηρούς να συστέλλονται σε κύματα παρόμοια με την περίοδο ή τον τοκετό πρώιμου σταδίου. 

@getsomedays Come visit us at the calgary stampede! Booth 212 in the maker market. #periodpain #periodtips #periodtiktok #endo #endometriosis #periods ♬ original sound – @somedays