Η 30χρονη τραγουδίστρια κάνει διακοπές στο Κάμπο Σαν Λούκας του Μεξικού, με τον Μπρούκλιν Μπέκαμ και τη Νίκολα Πελτς. Και μπράβο της. Μακάρι να ήμασταν κι εμείς με το μαγιό μας σε μια παραλία κι όχι στην Κηφισίας κολλημένοι πίσω από την κυρία που θέλει να παρκάρει έξω από το Βασιλόπουλο.

Φόρεσε λοιπόν το μπικίνι της η Σελένα και βούτηξε στη θάλασσα. Φυσικά οι παπαρατσικές φωτογραφίες της κυκλοφόρησαν στο Twitter και εννοείται την είπαν χοντρή. Οι χρήστες του Twitter ζύγισαν την τραγουδίστρια και αποφάνθηκαν ότι: “Πρέπει να χάσει λίγο βάρος γιατί φαίνεται χοντρή”. Μάλιστα. Τα πρότυπα ομορφιάς εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του σημερινού zeitgeist.  Δεν είναι απλά λυπηρό να ασχολείται κανείς με τα κιλά των άλλων, είναι βαρετό. Η δίαιτα έχει γίνει τόσο κανονικοποιημένη ως τρόπος ζωής, που πολλοί από εμάς δεν συνειδητοποιούμε καν ότι την κάνουμε. Και φυσικά γινόμαστε κομπλεξικοί με τα άτομα πουν δεν θέλουν να συμμορφωθούν με τους δήθεν κανόνες για ωραία σώματα. Ο σχολιασμός για το σώμα, το βάρος ή τις διατροφικές συνήθειες – δεν είναι απλώς αγενής, αλλά βλάπτει. Τόσο οι επιστήμονες όσο και οι ειδικοί ψυχικής υγείας συμφωνούν ότι αυτού του είδους τα σχόλια, ανεξάρτητα από το πόσο «καλοπροαίρετες» είναι, δεν βοηθούν κανέναν – κάνει το αντίθετο. Ξέρουμε νέους ανθρώπους που παθαίνουν εμμονή με τις ρουτίνες διατροφής – [όπως] μια δίαιτα με θερμιδικό έλλειμμα. Όταν μόνο ένας σωματότυπος γίνεται αποδεκτός ως κανόνας, επιλέγουμε τις ιδιαίτερες ιδιότητες που μας κάνουν όλους διαφορετικούς και αρχίζουμε να τις βλέπουμε αρνητικά.

Τι απαντά η ίδια; “Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα ένιωθα ότι έπρεπε να είμαι τέλεια. Μου πήρε πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι ήθελα μόνο να είμαι ο εαυτός μου – ότι αυτό που με έκανε μοναδική ήταν και αυτό που με έκανε όμορφη». Ξοδεύουμε ακόμη πολύ χρόνο συζητώντας για το σώμα των γυναικών και το μέγεθος που πρέπει να έχουν. Και είναι βαρετό. Το 2023 εξετάστε τη σχέση σας με το σώμα σας και τα επιβλαβή μηνύματα που έχετε απορροφήσει σχετικά με το μέγεθος, το βάρος και το σχήμα. Μεγαλώνοντας, πολλοί από εμάς εσωτερικεύσαμε τις τοξικές προσδοκίες του σώματός μας με βάση ανέφικτα πρότυπα ομορφιάς.