Δεν τρεντάρει στις συνήθεις λίστες ως προορισμός, αυτό δεν το κάνει λιγότερο όμορφο. Η Κίμωλος δεν είναι αυτό το «νησί δίπλα στη Μήλο» όπως την περιέγραφαν παλιά. Είναι, τελείως αντίθετα, ένας τόπος ξεχωριστός, ένας τόπος ευλογημένος. Για του λόγου το αληθές, εκεί μας περιμένει η παραλία με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο…

Δεν το λέμε εμείς, δεν είναι κάτι το αυθαίρετο. Είναι το πόρισμα σχετικής λίστας που κατάρτισε το πρακτορείο Florida Panhandle με βάση το τι μεταφέρουν οι ίδιοι οι επισκέπτες. Κάπως έτσι, στην 1η θέση μέσα από 50 υποψήφιες και με βάση κοντά 2,4 εκατομμύρια κριτικές (άρα ένα αρκετά ασφαλές δείγμα), φιγουράρει η παραλία Πρασσά.

Παραλία Πρασσά

Όποιος έχει πάει, ξέρει. Φανταζόμαστε πως διαβάζει αυτές τις γραμμές τώρα και κουνάει το κεφάλι συνοδεία ενός «ναι, ρε φίλε».

Τιρκουάζ διάφανα νερά, λευκή ψιλή άμμος, μακάρι να γινόταν το θαύμα και να… τηλεμεταφερόμασταν εκεί αμέσως τώρα! Έπιασε και ζέστη, μύρισε καλοκαίρι για τα καλά…

Δεν είναι μία άγνωστη παραλία προφανώς, ίσα ίσα και σε κάδρο Κιμώλου είναι το πλέον mainstream στη λίστα με τα “to do”. Έρχονται και καραβάκια από απέναντι, από τη Μήλο, είναι συχνά τα καθημερινά δρομολόγια εν μέσω θέρους.

«Αυτή η κλειστή ακτογραμμή διαθέτει παρθένα λευκή άμμο που συναντά απαλά τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου Πελάγους. Περιτριγυρισμένη από απόκρημνους βράχους και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, η παραλία Πρασσά προσφέρει μια γαλήνια απόδραση από πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς, καθιστώντας την ένα ιδανικό σημείο για χαλάρωση και ηρεμία», διαβάζουμε στο  Florida Panhandle, με 43,56% των reviews των ταξιδιωτών να κάνουν λόγο για «καθαρά νερά» όταν μιλάνε για τα Πρασσά.

Γενικώς μια κάποια εθνική… ανάταση τη νιώσαμε βλέποντας πως 6/10 πρώτες παραλίες της λίστας με τα πιο καθαρά νερά παγκοσμίως είναι ελληνικές (7/10 σε επίπεδο Ευρώπης). Συνήθως έχουμε αρνητικές πρωτιές ως χώρα, κάθε αλλαγή συνεπώς προς την άλλη κατεύθυνση μόνο ευπρόσδεκτη μπορεί να είναι.

Ποιες άλλες ελληνικές, εκτός από την παραλία Πρασσά, φιγουράρουν στο top 10 με τα πιο καθαρά νερά; Ιδού:

  • Γεννάδι (Ρόδος / 2η)
  • Άγιος Δημήτριος (Αλόννησος/ 4η)
  • Αγία Άννα (Αμοργός / 5η)
  • Μπαταρία (Κέρκυρα / 7η)
  • Μικρός Γιαλός (Λευκάδα / 10η)

Πάτα ΕΔΩ για να δεις αναλυτικά τη λίστα