Δεν θα με έλεγα σε καμία περίπτωση γκατζετού. Δε δηλώνω φανατική της τεχνολογίας, θαυμάζω όμως την εξέλιξή της και το πώς έχει διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας. Την έχει απλουστεύσει τόσο, που μέχρι και η μητέρα μου που ακόμα και τώρα, όταν με βλέπει, μου ζητάει να της στείλω αυτό το μήνυμα που έχει αφήσει στα αναπάντητα, έχει αρχίσει να διεισδύει υπέροχα στις διάφορες λειτουργίες. Τέλος πάντων, το θέμα εδώ δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε η μητέρα μου, αλλά αυτές οι λειτουργίες του AI που έφερε μαζί του το Samsung Galaxy S24 Ultra, το οποίο νιώθω σα να με έβγαλε από το comfort zone μου, ανακαλύπτοντας ένα νέο κόσμο. Σας είπα, δεν είμαι γκατζετού (ωραία λέξη, ε;). Αν λοιπόν εγώ το κατάφερα -που εγώ και τεχνολογία περπατάμε σε αντίθετους δρόμους-, τότε μπορείς κι εσύ. Και επειδή αυτά τα ωραία καλό είναι να τα μοιράζεσαι, αυτό θα κάνω κι εγώ ευθύς αμέσως.

Ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σε πρώτη φάση το Samsung Galaxy SS24 Ultra είναι ένα κινητό που κυκλοφορεί σε τέσσερις αποχρώσεις. Εγώ διάλεξα το Titanium Violet γιατί ξέρετε πώς πάνε αυτά. Το χρώμα σε μια συσκευή δίνει άλλη χάρη. Σε δεύτερη φάση, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι η AI τεχνολογία που έχει φέρει μαζί του. Όταν ακούς AI, μάλλον έχεις ανάμεικτα συναισθήματα. Έχεις διαβάσει και πολλά εδώ που τα λέμε, ενδεχομένως να σε έχουν μπερδέψει όλα αυτά. Στάσου μια στιγμή να σου εξηγήσω. Γιατί αυτά που μπορείς να κάνεις με την τεχνητή νοημοσύνη, είμαι πολύ σίγουρη πως θα μιλήσουν στην καρδούλα σου.

Master της φωτογραφικής τέχνης. Εσύ ναι. 

Είναι γεγονός πως χάρη στα κινητά, ανακαλύψαμε skills που δεν γνωρίζαμε πως είχαμε. Μη μου πεις πως δεν έχεις αναβαθμίσει το Instagram σου; Μη μου πεις, επίσης, πως δεν έχει τύχει έστω και ένας να σε ρωτήσει από ποια συσκευή τραβάς φωτογραφίες; Τώρα, όμως, θα περάσεις σε άλλη πίστα. Το Samsung Galaxy S24 Ultra έχει 4 κάμερες (με τη βασική στα 200 megapixels και τις υπόλοιπες στα 10, 50 megapixels και ενώ η Υπερευρυγώνια είναι στα 12 megapixels) καθώς και τη selfie κάμερα στο μπροστινό μέρος (12 megapixels). Καλά ως εδώ; Πολύ καλά. Έχει όμως και συνέχεια. Πλέον το Zoom των φωτογραφιών σε πάει αλλού, αφού με το AI Zoom1 πιάνεις μέχρι και 100x. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Είσαι στη συναυλία που περίμενες όλο το καλοκαίρι και απέχεις 10 μέτρα από τη σκηνή; Ε τώρα, κανένα πρόβλημα η απόσταση, θα είναι σα να είσαι μπροστά.

Και σε αυτό το σημείο να σου συστήσω το νέο φίλο μου, ProVisual engine λέγεται. ProVisual engine, τα παιδιά. Αυτό που κάνει είναι να αναγνωρίζει αντικείμενα και να βελτιώνει την απόχρωση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον «θόρυβο» αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες. Και ξέρεις, ε, οι λεπτομέρειες είναι που φτιάχνουν τις ιστορίες.

Και υπάρχουν ιστορίες που διόλου δεν κολακεύουν. Θέλεις να διηγείσαι μία τέτοια; Ρητορικό το ερώτημα. Το AI του Samsung Galaxy S24 Ultra είναι εδώ για σένα. Παλιά διέγραφες τη φωτογραφία. Πλέον μπορείς να μετακινήσεις ή και να διαγράψεις οποιοδήποτε αντικείμενο -ακόμα και τον/την πρώην σύντροφο- παράγει αρνητικά συναισθήματα. Δεν είναι τέλειο; Ούτε εδώ χρειάζεται να απαντήσεις. Πώς γίνεται αυτό; Με το Generative Edit2. Προχωράω παρακάτω.

Όλα αυτά είναι το «μετά». Πάμε και στο «πριν».

Το Σάββατο, που λες, πήγα σε ένα γάμο (να ζήσουν τα παιδιά), αλλά αυτή η λεπτομέρεια δεν σε ενδιαφέρει. Ξέρεις τι σε ενδιαφέρει; Το μέρος και η πόζα. Εγώ που προφανώς δεν ξέρω να ποζάρω, ούτε και σε πιο σημείο πρέπει να κάτσω, και η φάση κάθε φορά είναι ό,τι βγει, βγήκε, χρησιμοποίησα πρώτη φορά το Super HDR3, το οποίο τσεκάρει πώς θα φαίνεται η φωτογραφία που ακόμη δεν έχεις τραβήξει, κάνοντάς την προεπισκόπηση. Τι ζούμε. Την ανέβασα αν αυτό σε ενδιαφέρει.

Φως της ημέρας, αυτό το πρόβλημα. Ή και όχι. 

Μια καλή φωτογραφία χρειάζεται καλό φως. Αυτό το φως της ημέρας, ειδικά του καλοκαιριού, που τα μετατρέπει όλα και τα κάνει πιο aesthetic. Γι’αυτό όλοι όταν πάμε διακοπές σε κάποιο νησί, ανεβάζουμε στα προφίλ μας τρομερές φωτογραφίες που παίρνουν πολλά likes. Το πρόβλημα είναι όταν αρχίζει ο ήλιος να πέφτει. Που έχεις βάλει τα καλά σου, έτοιμος/η για απογευματινοβραδινό ποτό στο νησί, αλλά να που το φως δεν είναι σύμμαχος. Ένα πρόβλημα μείον. Τσεκ. Το Galaxy S24 Ultra, έχει το Nightography, που εξασφαλίζει φωτεινότητα ακόμη και σε ημι-φωτισμένους χώρους, προσθέτοντας όγκο και βάθος. Ανυπομονώ να το δοκιμάσω και στο επόμενο μου ταξίδι, δεν στο κρύβω. 

Όπως ανυπομονώ να δοκιμάσω και το Instant Slow-mo,4 στη βουτιά που τόσο ήθελα να βιντεοσκοπήσω. Οριζοντιωμένη, με το ελάχιστο του νερού να πετάγεται γύρω μου. Ξέρεις. Το καλό εδώ είναι πως αυτή η στιγμή διαρκεί περισσότερο με αυτή τη λειτουργία, γιατί πετυχαίνει την επιβράδυνση στα βίντεο.

Κύκλωσε και θα σου βγει σε καλό.

Όπως η ζωή κάνει κύκλους, έτσι θα κάνεις κι εσύ. Πώς τα λέω, ε; Επειδή το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι αναζητήσεις για την καλύτερη παραλία έχουν την τιμητική τους, να σου πω πως θα βλέπεις μία και θα ξέρεις ποια είναι. Είσαι στο κινητό σου και βλέπεις μία πανέμορφη παραλία αλλά δεν ξέρεις ποια ακριβώς είναι και που βρίσκεται; Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις την λειτουργία «Κυκλώστε για αναζήτηση στο Google». Πατώντας το κεντρικό κουμπί παρατεταμένα, κυκλώνεις  με μια απλή κίνηση στην οθόνη αυτό που ψάχνεις και … το AI θα στο βρει ή θα στην βρει, εν προκειμένω μιας και αναφέρομαι σε παραλία.  Γενικά να πω, πως το να κυκλώνεις ό,τι μπορεί να σε ενδιαφέρει έχει πλάκα και είναι ωραίο. Εγώ μια εμμονή την έπαθα δηλαδή. 

Θα κλείσω με ένα bonus. Το Chat Assist5. Αυτή η λειτουργία ,ουσιαστικά σου προτείνει το κατάλληλο ύφος για να απαντήσεις σε ένα μήνυμα, ανάλογα με εκείνο που χρησιμοποιεί ο συνομιλητής σου. Μαγικό; Όχι όταν πρόκειται για AI. Όταν τα λέω εγώ ότι θαυμάζω την εξέλιξη της τεχνολογίας να με ακούτε.


1. Το AI Zoom εφαρμόζεται σε αποστάσεις μεταξύ των μηκών ψηφιακού zoom. Η ακρίβεια των αποτελεσμάτων δεν είναι εγγυημένη.
2. Το Generative Edit απαιτεί σύνδεση δικτύου και σύνδεση σε Samsung Account. Η επεξεργασία με το Generative Edit έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή μεγέθους μιας φωτογραφίας έως 12MP. Ένα ορατό υδατογράφημα επικαλύπτει την τελική εικόνα κατά την αποθήκευση προκειμένου να υποδεικνύει ότι η εικόνα αποτελεί δημιουργία μέσω AI. Η ακρίβεια και η αξιοπιστία της εικόνας που δημιουργείται δεν είναι εγγυημένη.
3. Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην υποστηρίζουν το Super HDR
4. Το Instant Slow-motion είναι διαθέσιμο μόνο στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Samsung Video Player και Samsung Gallery. Η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε βίντεο.
5. Η δυνατότητα πρότασης τόνου στο Chat Assist απαιτεί σύνδεση δικτύου και σύνδεση σε Samsung Account. Για την ενεργοποίηση της δυνατότητας πρέπει να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις μήκους. Η διαθεσιμότητα υπηρεσιών ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τη γλώσσα. Η ακρίβεια των αποτελεσμάτων δεν είναι εγγυημένη. Οι λειτουργίες μετάφρασης του Chat Assist δεν είναι διαθέσιμες στα ελληνικά
Οι λειτουργίες Galaxy AI θα παρέχονται δωρεάν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025 σε
υποστηριζόμενες συσκευές Samsung Galaxy. Η διαθεσιμότητα των λειτουργιών ΑΙ τρίτων μερών υπόκειται σε αλλαγή και στους όρους του τρίτου μέρους
.
Βρείτε τη νέα σειρά Galaxy S24 από 949€ στο Samsung.com/gr. Με δωρεάν Standard Παράδοση και έως 36 άτοκες δόσεις.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.