Εδώ και μία εβδομάδα περίπου, το Netflix πρόσθεσε τη σειρά «Σώσε Με» στη βιβλιοθήκη του, που εξακολουθεί να βρίσκεται στη 3η θέση του ελληνικού Top10. Το γεγονός, δε, ότι στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι «Σέρρες», επιβεβαιώνει αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς: οι συνδρομητές αποζητούν τις ελληνικές παραγωγές και τις προτιμούν, παρά την μεγάλη γκάμα σε προτάσεις από ευρωπαϊκές και αμερικάνικες. Γι’αυτό ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα ανοίξει κι άλλο η βεντάλια και θα γίνουν περισσότερες προσθήκες. Όχι πως έχουμε παράπονο, πλέον. 

Η σειρά «Σώσε Με» στο Netflix, είναι βασισμένη στο ομότιτλο best seller του Δημήτρη Σίμου, το συγγραφικό ταλέντο του οποίου δεν έχει διαστάσεις. Είναι από τους Έλληνες συγγραφείς στο είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας, που μας έχει χαρίσει ψυχολογικά θρίλερ που δεν αφήσαμε εύκολα από τα χέρια μας. Οι υποθέσεις του σε συνεπαίρνουν και διόλου τυχαίο δεν είναι που ένα βιβλίο του πέρασε στη μικρή οθόνη, από τον Ant1+. Η σειρά συστήθηκε στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2022, ωστόσο τώρα που είναι διαθέσιμη και στο Netflix, έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερο κόσμο να την απολαύσει. 

Πρόκειται, πάντως, για μια υψηλής ποιότητας παραγωγή, εμπλουτισμένη με όλα εκείνα τα συστατικά που κάνουν μια συνταγή επιτυχημένη: Δράση, αγωνία, ανατροπές, αλλά και μπόλικη επαρχία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Η υπόθεση της σειράς «Σώσε Με» στο Netflix

Ακόμα κι αν υπάρχει η αντίληψη πως οι ταινίες και οι σειρές, που βασίζονται στα βιβλία, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά, το «Σώσε Με» κάνει τη διαφορά. Είναι προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. Από τα πλάνα μέχρι τη μουσική επένδυση. Από τις ερμηνείες μέχρι τη σκηνοθεσία. Είναι 8 επεισόδια απολαυστικά.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο χωριό Κρυφό, εκεί όπου η Νικόλ Πομάνου επιστρέφει για το μνημόσυνο του πατέρα της. Από την αρχή καταλαβαίνεις πως κάτι υπάρχει στον αέρα σε αυτή την οικογένεια. Κάποια σκοτεινά μυστικά που κρύβουν όλοι. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Την επόμενη ημέρα από την άφιξη της, η Άλκηστη -η αδερφή της- εξαφανίζεται. Την ίδια ώρα κυκλοφορεί ελεύθερος ένας δολοφόνος που έχει ήδη σκοτώσει δύο γυναίκες, βγάζοντας τους τα μάτια, θέλοντας έτσι να περάσει ένα μήνυμα. Αναπόφευκτα, σκέφτεσαι πως και η Άλκηστη είναι ένα ακόμη θύμα του.

Τις υποθέσεις αναλαμβάνει η αστυνομικός Δέσποινα Λουκίδη, παλιά συμμαθήτρια της Νικόλ. Το ιστορικό ανάμεσα στις δύο γυναίκες δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Από την άλλη, η Λουκίδη δεν έχει αναλάβει μόνο να εξιχνιάσει τα εγκλήματα -με την τοπική κοινωνία να πιέζει-, αλλά και να διαχειριστεί τον εθισμό της με τον τζόγο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το ότι βρισκόμαστε στην ελληνική επαρχία και δη σε μια πόλη που συνυπάρχουν Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, δεν θα μπορούσε το «Σώσε Με» να μην περάσει στην οθόνη και τις κοινωνικές ανισότητες. Το πώς, δηλαδή, οι Μουσουλμάνοι αντιμετωπίζονται από τις αρχές με πλήρη περιφρόνηση. Για παράδειγμα, βλέπουμε την απόγνωση μιας μητέρας που ζητά από δημοσιογράφο να ερευνήσει την εξαφάνιση της κόρης της, αφού η αστυνομία δεν έδειξε καμία σημασία. 

Το «Σώσε Με», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πιέρρου Ανδρακάκου, έχει δυνατή πλοκή, εξαιρετικές ερμηνείες και το πιο σημαντικό, δεν βαλτώνει. Γινόμαστε μάρτυρες ενός κυνηγητού για τον εντοπισμό του κατά συρροή δολοφόνου, ενώ παράλληλα όλα τα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια. Με όλες τις συνέπειες.

Αν δεν το έχεις δει, τότε το ΣΚ δώστου την ευκαιρία.

Trailer «Σώσε Με»:

Πρωταγωνιστούν: Δανάη Σκιάδη, Έλενα Μαυρίδου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.