Όταν φέρνετε στο μυαλό σας εξαιρετικά ευφυείς ανθρώπους, το πιθανότερο είναι ότι σας έρχονται συγκεκριμένοι τύποι όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ή οι αστυνομικοί που… Καλύτερα να δείτε αυτό, δεν χρειάζεται να το γράψουμε. Πιστεύετε λοιπόν ότι αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν τα πάντα ή ότι λύνουν μαθηματικές εξισώσεις στο μυαλό τους με αστραπιαία ταχύτητα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να έχετε υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να θεωρηθείτε ιδιαίτερα ευφυές άτομο. Στην πραγματικότητα, λένε οι ειδικοί, υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό, και πολλοί εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν πόσο έξυπνοι είναι πραγματικά.

«Ένα εξαιρετικά ευφυές άτομο είναι εκείνο που είναι ευέλικτο στη σκέψη του και μπορεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές, σκέφτεται πριν μιλήσει ή δράσει και είναι σε θέση να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα συναισθήματά του», λέει υποστηρίζει η Dr. Catherine Jackson, κλινική ψυχολόγος και πιστοποιημένη νευροθεραπεύτρια. «Εν ολίγοις, διαθέτουν διάφορους τύπους νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της διανοητικής, της κοινωνικής και της συναισθηματικής νοημοσύνης».

via GIPHY

Εμείς, γιατί θέλαμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω, ψάξαμε και φυσικά βρήκαμε τα 5 χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων γύρω μας ή, καλύτερα, τι δεν κάνουν αυτοί και ξεχωρίζουν στην καθημερινότητά μας σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Δεν δίνουν ποτέ σημασία σε ανούσιες κόντρες

Και γιατί να δώσουν; Οι περισσότερες κόντρες, ειδικά οι τηλεοπτικές, δεν είναι μόνο ανούσιες, είναι και γελοίες (με έμφαση στο “λ”). Οι έξυπνοι άνθρωποι λοιπόν κρατούν τις αποστάσεις τους, προσπερνούν τις αντιπαραθέσεις και αφιερώνουν τον χρόνο τους σε πιο σημαντικά πράγματα, όπως βίντεο με γάτες ή τον Χάσμπουλα.

Δεν πιστεύουν τόσο εύκολα ότι ένας πολιτικός δέχεται επίθεση από αναρχικούς

Γενικά, δεν πιστεύουν τίποτα εύκολα και χωρίς πρώτα να έχουν βάλει κάτω τα δεδομένα, τις συνθήκες, χωρίς να αναρωτηθούν ποιος, πού, πότε και γιατί. Ένας πολιτικός που δέχεται επίθεση από αναρχικούς τον προβληματίζει διότι, εντάξει, μην το κουράζουμε, στην Ελλάδα ζούμε.

Δεν συγκινούνται τόσο εύκολα από τη “συγκίνηση” των άλλων

Η συναισθηματική τους νοημοσύνη βρίσκεται στο θεό και έτσι γνωρίζουν πότε ένας άνθρωπος προσποιείται ότι έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του ή ότι ξέμεινε από χαρτομάντιλα. Επικοινωνιακά τρικ και κακοστημένα σόου τον αφήνουν παγερά αδιάφορο και το μόνο που κάνει, είναι να γράψει την εξυπνάδα του στο Facebook ή να φτιάξει ένα ακόμα meme από τα πολλά που ήδη κυκλοφορούν.

Δεν αφήνουν συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό να τους επηρεάσει

Η τηλεόραση δημιουργήθηκε α) για να ψυχαγωγεί και β) για να αποπροσανατολίζει. Δεν ήρθαμε από το μέλλον, το παρελθόν εξετάζουμε. Ο έξυπνος άνθρωπος αποφεύγει να ενημερωθεί από συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό γιατί μπορεί και καταλαβαίνει πότε και με πιο τρόπο (καλά δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς, βγάζει μάτι) οι δημοσιογράφοι αλλοιώνουν την πραγματικότητα.

Δεν διαβάζουν βιβλία αυτοβελτίωσης

Ο μόνος τρόπος για να βελτιώσουν τη ζωή τους, είναι να γυρίσουν στα λάθη που ήδη έχουν κάνει σε αυτή. Αυτό πιστεύουν και καλά κάνουν. Τα βιβλία αυτοβελτίωσης, γραμμένα από διάφορους γκουρού, τους προκαλούν αλλεργία, αφήστε που τα περισσότερα καταστήματα δέχονται μόνο επιταγές για τέτοιου είδους βιβλία.