Όποιος υποστηρίζει ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα κακοστημένο επικοινωνιακό σόου, να περάσει έξω. Δημοκρατικά πάντα. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να δούμε ποιος έκλαψε καλύτερα ούτε για να ρίξουμε ευθύνες. Εμείς είμαστε εδώ για να τις φορτώσουμε στην πλάτη μας, όπως ακριβώς κάνει και η κυβέρνηση. Μπράβο της λοιπόν. Πρώτη φορά βλέπουμε κυβέρνηση να αναλαμβάνει την ευθύνη χωρίς ουσιαστικά να την αναλαμβάνει και να κλαίει και από πάνω. Όλα δικά σας τα θέλετε σε αυτή τη χώρα, αμάν πια!

Με το τρία θα χειροκροτήσουμε, εντάξει; Ένα, δύο, τρία: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλαβε την ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη, εξήγγειλε στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων κα αλλαγές στους σιδηροδρόμους κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου της Πέμπτης, το οποίο ήταν από τα πιο φορτισμένα των τελευταίων ετών. Τώρα γιατί γελάτε, μια χαρά δεν τα πηγαίναμε τόση ώρα; Δεν είναι ωραίο αυτό που κάνετε, όλοι έχουμε δικαίωμα στη θλίψη ή σε μία καλή πόζα είτε αυτός είναι υπουργός είτε είναι ο Μάριος στο Instagram που, για κάποιο λόγο, αποφάσισε να κάνει live και να μοιραστεί τις σκέψεις του μαζί μας για το πόσο άσχημα αισθάνεται τις τελευταίες μέρες.

Στο θέμα μας γιατί ξεφύγαμε.

Το κλίμα στο Υπουργικό Συμβούλιο ήταν βαρύ, με τους περισσότερους υπουργούς να είναι σκυθρωποί, προβληματισμένοι και εμφανώς επηρεασμένοι από την εθνική τραγωδία, όπως αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό. Μάλιστα, όσο ο κ. Μητσοτάκης προχωρούσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, αρκετοί ήταν οι βουλευτές που είχαν κατεβασμένο το κεφάλι. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Νίκου Δένδια και του Άδωνι Γεωργιάδη. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι όχι, δεν επαναλάμβανε «αχ, γιατί ανέβασαν αυτό το πανό στο ΣΕΦ».

Ας περάσουμε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός όμως γιατί έχουμε και ζωή, από το πρωί είμαστε μπροστά από μία οθόνη και τους ήρθε ξαφνικά να γράψουμε για το Υπουργικό Συμβούλιο. Όχι τίποτα άλλο, δεν πληρωνόμαστε και υπερωρίες. Ο δημοσιογράφος δεν έχει ωράρια και άλλα τέτοια ωραία, ξέρετε τώρα… Πάλι ξεφύγαμε από το θέμα μας, μας συγχωρείτε. Συνεχίζουμε: «Όλοι φταίμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του. «Όμως, η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας» και «Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω». Υποσχέθηκε μάλιστα και απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα και ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου με κέντρο την ασφάλεια.

Ωραία, ναι. Το μόνο που μας έμεινε από όλο αυτό, δεν είναι η «συγγνώμη» και τα δάκρυα, είναι οι φωτογραφίες οι οποίες ήδη έχουν γίνει viral και μάλλον όχι για καλό σκοπό. Και αφού όλοι κάνουν τα meme τους, είπαμε να κάνουμε και εμείς τα δικά μας. Βέβαια δεν είναι ακριβώς memes, είναι κάτι άλλο. Βάλαμε άκυρες ειδήσεις του Survivor στις φωτογραφίες του υπουργικού συμβουλίου. Ναι, τι;