Ο Ρίκο Αλβάρεζ είναι ο Λατίνος σταρ του TikTok που κάνει χιουμοριστικά βίντεο, συνήθως χωρίς tshirt, δείχνοντας την μερακλίδικη κοιλιά του στους followers του με την ελπίδα να μπορέσει έστω κι ένας υπέρβαρος άνδρας να αισθανθεί καλά με την εικόνα του σώματός του. Όταν ήταν έφηβος ο Ρίκο εμφανίζοταν με φαρδύ πουκάμισο στα σπίτια φίλων του με πισίνα στο Σαν Φρανσίσκο. Ντρεπόταν να τον δουν γυμνό γιατί είχε παραπάνω κιλά. Δεν ένιωθε άνετα με το βάρος του κι αυτό τον εμπόδιζε να είναι ευτυχισμένος. Όταν κάποιοι «φίλοι» έκαναν αστεία για το βάρος του, αποφάσισε να αλλάξει τη νοοτροπία του. Αποφάσισε να μην τον αφορά η γνώμη των άλλων.

Ο Aλβάρεζ χρησιμοποιεί τώρα την πλατφόρμα για να μοιράζεται βίντεο και αστείες στιγμές που απαθανατίζει με την οικογένειά του, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους να είναι ο πραγματικός τους εαυτός στη διαδικασία. Λαμβάνει μηνύματα από ανθρώπους που λένε ότι είναι κουρασμένοι με τα άσχημα σχόλια των άλλων και καταθλιπτικοί. Του λένε ότι τους δίνει δύναμη και τους βοηθά να αγαπήσουν το σώμα τους. Εννοείται ότι δεν λαμβάνει μόνο θετικά σχόλια, πάντα κάποιος κομπλεξικός και κακεντρεχής άνθρωπος θα σχολιάσει σχετικά με το βάρος του, έχει εκπαιδεύσει τον εαυτό του να μην τον ενδιαφέρει. Και πιστεύει ότι για να φτάσεις στο σημείο να σχολιάσεις το βάρος κάποιου δημόσια, μάλλον, δεν αγαπάς τον εαυτό σου ιδιαίτερα και πρέπει να ζητήσεις βοήθεια.

«Αυτά δεν με επηρεάζουν επειδή δεν με ξέρουν, δεν τους ξέρω», είπε σε συνέντευξή του στο NBC News. «Μερικές φορές είναι απλά αστείοι και δεν μπορώ παρά να γελάσω». Αν και είναι ξεκάθαρα plus size,  θέλει να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν επίσης ανησυχίες και θέματα για το βάρος τους, γι’ αυτό προσπαθεί να συμπεριλάβει τους πάντες στο περιεχόμενό του.

Στις μέρες μας παρατηρείται μια τρομερή υπερπροσπάθεια από άνδρες και γυναίκες να αποκτήσουν μια εικόνα σώματος η οποία θα είναι κυρίως κοινωνικά επιθυμητή και αποδεκτή. Μερικές φορές είναι ανακουφιστικό απλά να αγαπάς τον εαυτό σου, όπως ακριβώς είναι, μοναδικός.

@ricombnm

✨ALVAREZ FAMILY ✨

♬ original sound – Lyrics