Οι κλασικοί γραφικοί στάθηκαν στο ύψος της γραφικότητας τους και φέτος και έτσι έμεις αποφασίσαμε να τιμήσουμε ΜΟΝΟ τους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους της χρονιάς που πέρασε. Αυτούς που χρειάζονται τη στήριξή μας για τη δύσκολη συνέχεια.

Τα new entries στον στίβο της γραφικότητας είναι πολύ δυνατά και ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους, την τόλμη τους και την έλλειψη της παραμικρής επίγνωσης του πως τους αντιλαμβάνονται οι γύρω τους. Και αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό, είναι ζωτικό στοιχείο της γραφικότητας.

Ακολουθούν οι πέντε καλύτεροι χειρότεροι για φέτος.

1. Κωνσταντίνος Personas

Ο Personas έκανε τεράστιο μπάσιμο στη συμπαθή τάξη των γραφικών και πλασάρεται φέτος σε πολύ υψηλές θέσεις, αφήνοντας έξω απ’ την πεντάδα συνήθεις ύποπτους όπως τον Μιχελογιαννάκη και τον Χίο.

Το ιδιαίτερα κακόγουστο βίντεο του ελεεινού τραγουδιού «Η πιο ωραία στην Ελλάδα» γεννάει ειλικρινή αισθήματα απελπισίας γι’ αυτόν εδώ τον δύστυχο τόπο. Και μπράβο του.

Τι να πρωτοσχολιάσεις; Την τριτοδεύτερη τύπισα που δεν είναι καν η πιο ωραία στην παρέα της; Τον κλαρινογαμπρικό οργασμό γύρω της; Τον Personas που παλεύει να καθιερωθεί ως Stan των φτωχών, με λίγο πιο αστείο όνομα, αλλά με την ίδια ακριβώς έλλειψη ταλέντου;

Τα 20.000.000 views στο Youtube και το «τάκατικατα» της καρδιάς του θα στοιχειώνουν για πάντα το 2015. 

2. Φιδοκτόνος

Ο Σερραίος εκδικητής είναι με διαφορά ο πιο επικίνδυνος γραφικός για το 2015.

Ο «δολοφόνος με το όχι και τόσο αγγελικό πρόσωπο» χρειάζεται μόνο ένα τσεκούρι και τις ματωμένες γροθιές του για να σκορπίσει το θανατικό στα φίδια.

Κι όμως αυτά δεν μαθαίνουν ποτέ. Συνεχίζουν να πορεύονται εναντίον του και προς το τέλος τους.

Όπως είπε και ο Αδάμ από εκεί ψηλά: «Αν ο Θεός είχε φτιάξει τον Φιδοκτόνο όταν έπρεπε, θα ήμασταν ακόμη στον Παράδεισο».

Κράτησέ το αυτό, λέει πολλά.

3. Φίλιππος Ποιμενίδης

Ο Φλωρινιώτης της διπλανής πόρτας είναι ένα τεράστιο new entry στις ζωές μας και ακόμη δεν έχει φτάσει ούτε στο μισό της γραφικότητας για την οποία είναι προορισμένος απ’ τη φύση του.

Είτε ντύνεται για να πιει καφέ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, είτε για να συμμετάσχει στην επόμενη αποστολή στον Άρη, είναι το ίδιο και το αυτό.

Και οι συμβουλές του είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμες.

Στηρίζουμε, ακολουθούμε στο Facebook και ανυπομονούμε για τα πολύ χειρότερα.

Το’ χει και το ξέρει.

https://www.youtube.com/watch?v=_tNwFMMn4B0

4. Ο διαδηλωτής με το ποτήρι

Αδικήθηκε και χλευάστηκε όσο λίγοι τη χρονιά που φεύγει. Αν και σε μετέπειτα συνεντεύξεις του τόνισε ότι δεν είναι πλούσιος και ότι βρέθηκε στην συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη» κατά τύχη, ωστόσο η εικόνα του με το ψηλό κρασοπότηρο στοιχειώνει το ίντερνετ μέχρι σήμερα.

Ο εστέτ διαδηλωτής έγινε meme, συμβόλισε τον «φιλελέ» και άφησε πίσω του μία βαριά κληρονομιά γραφικότητας. 

5. Ο Εξορκιστής της Θεσσαλονίκης

Μοιάζει με θεατρικό δρώμενο κομμένο για την υπερβολή του ακόμα και απ’τα «Παρατράγουδα», αλλά η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη.

Ο μουσάτος χίπστερ ιερέας με το λαμέ σακάκι, μπήκε στη ζωή μας και δεν άφησε καθόλου χώρο για τα κακά πνεύματα. Τα έδιωξε όλα με την θεόσταλτη δύναμη της παλάμης του που ακουμπάει πάνω στα κεφάλια των πιστών και με τα γλυκά του λόγια.

Αυτή η παρανοϊκή χριστιανική αίρεση απ’ τη συμπρωτεύουσα έβαλε πολύ ψηλά τον πήχυ. Αναμένουμε το 2016 την απάντηση των σαϊεντολόγων.

+ Μυκονος TV

Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά φέτος ήταν η χρονιά που η ιντερνετική καναλάρα έδειξε τα δόντια της για τα καλά. Με βίντεο από παραλίες και μαγαζιά της Μυκόνου, μας έκανε να ξεχάσουμε έστω και για λίγο ότι είμαστε απένταροι και κολλημένοι καλοκαιριάτικα στην Αθήνα μαζί με τους υπόλοιπους λιμούτσιδες φτωχομπινέδες.

Σε ευχαριστούμε ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ TV που φέρνεις κοσμοπολίτικη λάμψη στα σπίτια μας. Τόσους γραφικούς νεόπλουτους με σπίντο μαγιό, πού αλλού θα τους βλέπαμε;