Νέα χρονιά, νέοι στόχοι. Μου αρέσουν πολύ τα στατιστικά και οι αριθμοί. Ναι, είναι γεγονός. Μου αρέσει να βάζω στόχους και να βλέπω στο τέλος κάθε χρονιάς πώς τα πήγα (ή πως ΔΕΝ τα πήγα). Γραφήματα σε εξελόχαρτα και γενικά η χαρά του νέρντουλα και των δεδομένων. 

Ο Ιανουάριος λοιπόν, είναι ο μήνας του απολογισμού του έτους που μας πέρασε και του ορισμού νέων στόχων. Αυτό βολεύει πάρα πολύ μιας και τα Χριστούγεννα έχω φάει τόσο πολύ, που οι τύψεις έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Το πρώτο πράγμα στo New Year’s Resolutions όπως το λέμε και στο χωριό μου, είναι να σταματήσω να τρώω πολύ, να κάνω περισσότερο γυμναστική και φυσικά να αποκτήσω αυτό το φανταστικό σώμα με τους κοιλιακούς μέχρι τα αυτιά.

Εκτός όμως από τους στόχους υγείας όπως τους έχω ονομάσει, έχω και άλλους, ανάλογα με την κατηγορία που τους έχω βάλει. ΝΑΙ, έχω κάνει και κατηγορίες στους στόχους μου! Όπως για παράδειγμα δουλειά, σχέσεις και άλλα.

Χαρτιά στο Word και το Excel, να έχω να γεμίζω.

 

Το θέμα είναι ότι είμαι αναβλητικός. Μπορεί να σημειώνω ότι πρέπει να κάνω γυμναστική, ακόμα και να γράφομαι στο γυμναστήριο την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς, όμως αν δεν γράψει το κοντέρ ώρες, δουλειά δεν γίνεται.

Η αναβλητικότητα είναι χαρακτηριστικό πολλών!

“Γιατί να ξεκινήσεις κάτι σήμερα, όταν μπορείς να το κάνεις αύριο;” Αυτή η σκέψη όπως και άλλες παρόμοιες χαρακτηριστικές μας. Αν σκέφτεσαι κάπως έτσι, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία.

Κάθε φορά που πάω να κάνω μία συγκεκριμένη δουλειά, κάθομαι στο γραφείο καταπιάνομαι με ο,τιδήποτε άλλο, εκτός από αυτήν. Και αύριο μέρα είναι. Το αύριο γίνεται μεθαύριο και τελικά τελειώνει η χρονιά και γυμναστήριο δεν έχω πάει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. Επικ φεϊλ σου λέει μετά.

Η λογική last year! Από φέτος όμως έχω βάλει τα μεγάλα μέσα. Η τεχνολογία με βοηθάει να κάνω τόσα πράγματα, γιατί όχι και να τηρήσω τους στόχους της χρονιάς που βάζω στον εαυτό μου;

Εφαρμογές για κάθε στόχο που θες να πετύχεις, μέχρι το τέλος του έτους.

Θέλω να γυμνάζομαι περισσότερο και να χάσω κιλά; Κατεβάζω το MyFitnessPal ή το Nike Training Club  και σε συνδυασμό με το SparkRecipes θα πετύχω τον στόχο μου σίγουρα! Οι εφαρμογές αυτές όπως και άλλες παρόμοιες, αναλαμβάνουν να να μου δείξουν ασκήσεις αλλά και κόλπα διατροφής για να τα καταφέρω. 

Εκτός όμως από τη γυμναστική και την διατροφή ένας από τους στόχους που έχω βάλει είναι να κάνω οικονομία. Υπάρχει και γι’ αυτό εφαρμογή! Ω ναι! Με το Spending ή το Splitwise μπορώ να ξέρω πόσα χρήματα ξοδεύω και να πράξω ανάλογα. Οι καφέδες και το φαγητό έξω, μάλλον θα κοπούν φέτος.

Αν ψάξεις στο AppStore ή στο Google Play, θα δεις ότι υπάρχουν εφαρμογές που σε βοηθούν να σηκωθείς από τον καναπέ και να κάνεις όλα όσα θες να πετύχεις, πραγματικότητα. Από το να βλέπεις περισσοτέρο τους γονείς σου, μέχρι να πίνεις περισσότερο νερό, να κόψεις το τσιγάρο, να μιλάς καλύτερα στους αγαπημένους σου και πολλά πολλά πολλά ακόμα.

Φαντάσου το όπως όταν ήσουν μικρός. Οι γονείς σου, σου έλεγαν ότι έχεις διάβασμα για το σχολείο ή σου έκαναν έλεγχο αν διάβασες για να ολοκληρώσεις τις σχολικές σου υποχρεώσεις. Ε, ο αναβλητικός χρειάζεται έναν γονιό, όποια και αν είναι η ηλικία του. Ο γονιός τώρα είναι το κινητό και πλέον φροντίζει να κάνεις αυτά που πρέπει ή μάλλον αυτά που του λες ότι πρέπει.

Αν δεν τα κάνεις δεν έγινε και τίποτα, όμως αν κάνεις το πρώτο βήμα στη συνέχεια έρχεται και το δεύτερο και βήμα-βήμα, έρχεται ο Δεκέμβρης, κάνεις τον απολογισμό σου και βλέπεις τελικά τι κατάφερες.