Υπάρχουν στιγμές, που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Στιγμές που σε καθορίζουν, σε αλλάζουν και σε εξελίσσουν. Γεγονότα, που δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσει η ανθρωπότητα, τα χρόνια που θα έρθουν. Ανακαλύψεις, εφαρμογές, ακόμη και προϊόντα, που βρίσκονται μπρος μας κι ας μην είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά. Πριν της ώρας τους, που έλεγε κι η γιαγιά μας, ή far ahead if it’s time that was, που λένε κι οι Αμερικάνοι! Μη φωνάζεις, θα ρίξουμε υπότιτλους. Μπροστά από την εποχή τους. Αυτό ακριβώς, τίποτα παραπάνω!

Αν λοιπόν, είσαι σαν και του λόγου μας sneakerομανής, ξέρεις πως μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία των αθλητικών παπουτσιών, είναι το πρώτο υπολογιστικό concept shoe, που κυκλοφόρησε από την PUMA κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Αυτό ήταν το πρώτο RS κι είχε τεχνολογία, που μήτε είχαν ξαναδεί τότε. Το δεξιό παπούτσι δηλαδή, περιείχε έναν βραχίονα κυκλωμάτων με μικροεπεξεργαστές, ένα ρολόι διακοπής και έναν “διακόπτη αδρανείας”, που ενεργοποιούνταν με την πρόσκρουση των ποδιών στο έδαφος. Η γενική ιδέα, φαινόταν λογική και χρήσιμη – μετά από κάθε διαδρομή, τα παπούτσια συνδέθηκαν σε έναν υπολογιστή Apple ή Commodore 64, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο 16 ακίδων, για να κατέβουν τα δεδομένα, τα οποία περιλάμβαναν απόσταση, ταχύτητα και ακόμη και θερμιδική πρόσληψη.

Κι αν τώρα δεν δίνεις και πολλή σημασία στα παραπάνω, 33 χρόνια πριν, ήταν κάτι σπουδαίο! Βλέπεις, ακόμη και το διάστημα, το ξέραμε κυρίως μέσα από τις sci-fi ταινίες που ξεπηδούσαν στον αμερικανικό κινηματογράφο. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Oι ξένοι πλανήτες κι οι γαλαξίες δεν φαίνονται τόσο ξένοι. Δεν μοιάζουν άγνωστοι κι ένα ταξίδι εκεί, φαίνεται σαν ένα όνειρο πιο εφικτό να πραγματοποιηθεί.

Πώς θα πας όμως, σε ολάκερο διάστημα δίχως το σωστό πατούμενο; Μπορεί να στραβώσει κάτι που λες και να μην τα καταφέρεις να πας, μα και πάλι, αν έχεις φορέσει το διαστημικό σου sneakerάκι, θα ‘ναι σαν να μπαίνει η διαγαλαξιακή sci-fi άνοιξη, κάθε μέρα. Μην ανησυχείς και μη φοβάσαι! Η Puma λανσάρει τα RS 9.8 GRAVITY, σε γαμάτο χρώμα που συνδυάζει και μωβ και μαύρους και κίτρινους τόνους, σαν το περίγραμμα των διαστημοπλοίων ένα πράγμα. Είναι άνετο, ούλτρα designάτο και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε όλους τους πλανήτες, της γης συμπεριλαμβανομένης.

Το “έσκασε” από τη NASA και προσγειώθηκε στα ποδαράκια σου μπροστά, μόνο και μόνο για να σε προκαλέσει να ταξιδέψεις, ίσα μέχρι το διάστημα. Κι αν δεν φτάσεις, δεν πειράζει. Άλλωστε o προορισμός, δεν έχει και τόση σημασία. Στο ταξίδι κρύβεται η μαγεία, εκεί είναι η φάση όλη κι όπως κάθε μεγάλο βήμα, ξεκίνα δένοντας τα κορδόνια σου και πατώντας γερά στα πόδια σου. Η μόνη διαφορά είναι, ότι θα το κάνεις με έναν ρετρό-φουτουριστικό τρόπο.

Μια ερώτηση απομένει λοιπόν. Βάζουμε τα RS 9.8 GRAVITY (η Puma δηλαδή τα βάζει) λοιπόν, βάζεις το διαστημόπλοιο;

Instagram: sportswind_gr

Facebook: PUMA Sportswind

Ανακάλυψέ τα στα αποκλειστικά PUMA Stores σε ΓλυφάδαΚολωνάκιΘεσσαλονίκη και σε ένα sneaker store δίπλα σου.