Κάποιος στα ΕΛΤΑ έπαθε “θάνατος της αισθητικής” ή πέρασε την καραντίνα του διαβάζοντας Τσελεμεντέ. Δεν εξηγείται διαφορετικά η απόφαση τους να κυκλοφορήσουν γραμματόσημα-μενού ταβέρνας με κατεψυγμένο χταποδάκι και μπετόν μουσακά. Τα γεμιστά νιώθουν cringe στην τοποθεσία ΕΛΤΑ. Εν κουλί αυτό; 

Τρίτη σεζόν Masterchef και άπειρα βιντεάκια Άκη-Παναγία μου-Πετρετζίκη έμαθε μέχρι και η γιαγιά μου στο Τσοτύλι να φτιάχνει ramen bowl, αλλά τα ΕΛΤΑ πιστεύουν ακόμη ότι οι νύφες ξενιτεύονται στην Αμερική για να βρουν γαμπρό στην Αστόρια και να του μαγειρεύουν σπανακόπιτα. Η φάση είναι πέρα από το cringe, πιάσαμε ανατριχίλα “Αντώνη, αγάπη μου,  έλα πάρε με από εδώ”.​

Ποιος άνθρωπος που δεν έχει καταναλώσει πέντε χάπια ζάναξ για πρωινό θα στείλει γράμμα σε συγγενή, αγαπημένο, συνεργάτη με γραμματόσημο χταπόδι βγαλμένο από το “Κάλεσμα του Κθούλου”; Απορίας άξιο. Μήπως θα στείλω επιστολή σε πρώην και θα σαλιώσω γραμματόσημο με χταποδάκι, επειδή και εκείνος με βασάνισε συναισθηματικά σαν χταπόδι; Καλό, αλλά δεν νομίζω πως θα συγκινηθεί.

Δεν περίμενα μανιτάρια shiitake και αυγά αχινού με αφρό ούζο, αλλά σίγουρα η εικόνα της ελληνικής γαστρονομίας το 2020 δεν περιορίζεται σε μια στερεοτυπική απεικόνιση μιας χορτόπιτας που αδικεί από τις τιμημένες μαγείρισσες της Ηπείρου μέχρι τον Γκίκα Ξενάκη του Aleria. Εκτός αν ο Deadpool ανέλαβε τη διεύθυνση των ΕΛΤΑ και τρολάρει. 

Πρόκειται για γραμματόσημα που εκδίδονται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed») – με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού. Έχει και διαδικτυακή ψηφοφορία/ διαγωνισμό κακογουστιάς.

Ρώτησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μάγειρες, σεφ, κριτικούς εστιατορίων την άποψη τους για την ελληνική γαστρονομία πριν σερβίρουν κλισέ “μουσακά” βγαλμένο από εφιαλτικές εξόδους των 80s; Κυρίως, χωρίς μελιτζάνα. Ασέβαστοι.