Σε σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, μετά από έλεγχο που έγινε από ομάδα ΔΙΑΣ για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, στη συμβολή Λεωφόρου Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου, στο Ελληνικό.

Κατά τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός όπλου και ενός τέιζερ, για την κατοχή των οποίων δεν είχε άδεια, καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης. Ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης-Ελληνικού και σήμερα θα βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα.

Ο ίδιος κατά τη διαδικασία φαίνεται να είπε πως έφερε όπλο γιατί «κινδυνεύει», προσθέτοντας πως απλώς δεν είχε ανανεώσει την άδεια οπλοκατοχής. Για τα ναρκωτικά, είπε πως ήταν για προσωπική του χρήση. Πριν από όλα, παρότρυνε τους αστυνομικούς να συνεχίσουν την έρευνά τους, λέγοντάς τους «κάντε τη δουλειά σας γιατί την κάνετε καλά». Μέχρι τώρα το μόνο σίγουρο είναι πως του επιβλήθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, αφού είχε αναφέρει πως πήγαινε στο σπίτι του στη Βάρκιζα, έχοντας στείλει sms στο 13033.

Έχει σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλου. Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας.

«Ουδείς είναι πάνω απο τον νόμο. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής εκαναν τη δουλεια τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Γιατι υποχρέωση των συναδέλφων ειναι να κανουν τη δουλεια τους και να εφαρμόζουν τον νομο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα πρόσωπα. Τον τελικό λόγο εχει η δικαιοσύνη», δήλωσε για την υπόθεση ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.