Η χρονιά που σε λίγες μέρες φτάνει στο τέλος της μάς έκανε να δούμε το σπίτι μας με άλλο μάτι. Ο άλλοτε χώρος ξεκούρασης και ψυχαγωγίας μετατράπηκε στη διάρκεια του 2020 σε πολλά άλλα ακόμα: έγινε το προσωπικό εστιατόριο ή μπαρ για εκείνες τις συναντήσεις που κάνουμε μέσω zoom για να δούμε και να μιλήσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα· έγινε το προσωπικό γυμναστήριο· έγινε, φυσικά, το νέο μας γραφείο.

Μια μέρα, που όπως εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στον πλανήτη, δοκίμαζα τις ερασιτεχνικές ικανότητές μου στη ζαχαροπλαστική, σκέφτηκα ότι θα είναι πάρα πολλοί όσοι προσπαθούν, όπως εγώ, να φτιάξουν ένα banana bread. Και όλοι αυτοί οι εκατομμύρια άνθρωποι θα χρησιμοποιούν μίξερ, θα βάζουν το μείγμα να ψηθεί σε ένα φούρνο, θα βάλουν στη συνέχεια το ταψί και όλα τα υπόλοιπα σκεύη που χρησιμοποιήσαν σε ένα πλυντήριο πιάτων και αν είναι λιχούδηδες, όπως εγώ καλή ώρα, είναι μαθηματικά βέβαιο πως μόλις πάνε με λαχτάρα να πάρουν την πρώτη δαγκωνιά από το θεϊκό banana bread τους θα λερωθούν άρα σε ένα πλυντήριο θα πρέπει να πλύνουν τα ρούχα τους, Εγώ και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στον κόσμο κάνουμε κάτι που μας χαλαρώνει και μας διασκεδάζει σε μια εποχή που το χρειαζόμαστε όσο οτιδήποτε άλλο. Η διασκέδαση αυτή, σε τέτοια όμως κλίμακα, επιβαρύνει και το περιβάλλον. Κάθε οικιακή δραστηριότητα έχει αντίκτυπο στη φύση.

Να λοιπόν πώς ο καλύτερος κόσμος ξεκινάει μέσα από το σπίτι. Και αυτό το έχει συνειδητοποιήσει η Grundig εδώ και 75 ολόκληρα χρόνια, κατασκευάζοντας συσκευές με τεχνολογίες οικονομίας ενέργειας, νερού κλπ. Η καινοτομία, η άφθαστη ποιότητα και η πρωτοποριακή αισθητική βρίσκονται στον πυρήνα των αξιών της Grundig από την αρχή της ίδρυσης από τον ηλεκτρολόγο Max Grundig. Για δεκαετίες η Grundig πρότεινε πρακτικές συσκευές εικόνας και ήχου οι οποίες δεν εξέλισσαν απλώς οικιακή ψυχαγωγία, αλλά την διαμόρφωναν. Μπορούσες να περάσεις όμορφα στο σπίτι σου επειδή υπήρχαν αυτές οι συσκευές.

 

Με μια τέτοια αντίληψη, η Grundig δεν γινόταν να μην βρισκόταν μπροστά σε ό,τι αφορά τις λευκές συσκευές και το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Η προστασία του περιβάλλοντος αποκτά νόημα μόνο όταν γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς μας -σε αυτό ακριβώς μας διευκολύνουν οι συσκευές της Grundig, η οποία σήμερα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, καθώς και οικιακών μικροσυσκευών. Από το 2014, έχει επικεντρωθεί στην καινοτομία, την ποιότητα και την επέκταση της προϊοντικής της γκάμας, προχωρώντας σε νέες επενδύσεις. Για παράδειγμα, το 2016 λανσάρισε την πλατφόρμα διασύνδεσης HomeWhiz, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να ελέγχουν τις συσκευές τους στην κουζίνα και το μπάνιο, από μία εφαρμογή στο smartphone, το tablet ή τη smart TV τους.

Ας επιστρέψω στο δικό μου παράδειγμα. Ναι, θα μπορούσα να είχα αξιοποιήσει οποιεσδήποτε λευκές συσκευές για να φτιάξω ένα απλό και αθώο banana bread. Στα ψυγεία της Grundig όμως η γεύση και η διατροφική αξία των τροφών διατηρείται αναλλοίωτη και μόνο σε αυτά θα βρω καινοτομίες όπως η τεχνολογία IonFresh και οι ζώνες Vitamin Care, οι οποίες αλλάζουν τα δεδομένα στην ψύξη και την κατάψυξη.

Αντίστοιχα, ένα banana bread μπορεί να ψηθεί σε οποιονδήποτε φούρνο, σε εκείνους της Grundig όμως θα γλιτώσω χρήμα και χρόνο λόγω της ενέργειας που εξοικονομείται, ενώ θα βρω και πυρολυτικό σύστημα αυτοκαθαρισμού. Με άλλα λόγια θα πω αντίο στο τρίψιμο των καμένων λιπών -ναι αυτό δεν αφορά το banana bread, αλλά συνήθως πριν έρθει στο τραπέζι το banana bread, λογικά θα έχει προηγηθεί και «κανονικό» φαγητό.

Επίσης, με τα πλυντήρια πιάτων της Grundig δεν θα χρειάζεται να ανησυχώ για αυτό το πεδίο μάχης που έχω δημιουργήσει στο νεροχύτη με μια στοίβα από μαγειρικά σκεύη χάρη στις τεχνολογίες που χαρίζουν βαθύ καθάρισμα και απόλυτη υγιεινή, με προστασία ακόμη και των πιο ευαίσθητων υλικών. Τα ελεύθερα και εντοιχιζόμενα πλυντήρια πιάτων της Grundig εξασφαλίζουν μειωμένη κατανάλωση νερού και έρχονται με μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, ώστε να μπορώ να προσαρμόζω τη χρήση τους στην καθημερινότητά μου.

Τέλος, το πιο σημαντικό. Τα λερωμένα ρούχα του ακούραστου και δημιουργικού σεφ (ναι, εγώ είμαι αυτός). Η Grundig έχει φροντίσει και γι’ αυτό, καθώς τα πλυντήρια ρούχων που έχουν την υπογραφή της ξεχωρίζουν για την οικονομία ρεύματος και νερού, ενώ διαθέτουν προγράμματα και λειτουργίες που θα με βοηθούν να γλιτώνεις χρόνο και χρήμα.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε λίγες ώρες στο διαμέρισμά μου. Ένα σπίτι σαν όλα τα άλλα, που όμως είναι εξοπλισμένο με συσκευές που κάνουν όχι μόνο την καθημερινότητά μου καλύτερη, αλλά κάνουν καλύτερο και ολόκληρο τον κόσμο. Αν λοιπόν νιώθεις ότι και το δικό σου σπίτι μπορεί να γίνει η αφετηρία για έναν καλύτερο κόσμο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παραγγείλεις τις συσκευές Grundig από το kotsovolos.gr.