Αν έχετε παρακολουθήσει τα επεισόδια του Black Mirror, τότε θα έχετε καταλάβει ότι πολλές από τις ιστορίες στην οθόνη σας, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την πραγματική ζωή. Κοινώς, πολλά σενάρια ή τέλος πάντων μέρη των σεναρίων από τη δημοφιλή σειρά, αποτελούν πια πραγματικές στιγμές στην καθημερινότητά μας.

Στο επεισόδιο Be Right Back, βλέπουμε μια γυναίκα να θρηνεί για την απώλεια του αγαπημένου της. Για να το φέρει πίσω, πληρώνει μια υπηρεσία που της επιτρέπει να έχει κάθε είδους επαφή μαζί του, από σωματική μέχρι και λεκτική, λες και είναι εκεί, δίπλα της, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Η αναπαράσταση του νεκρού αγοριού της βασίζεται στα social media και τη γενικότερη online επικοινωνία τους.

Η Microsoft, μάλλον εμπνεύστηκε από το Black Mirror και πατένταρε μια 3D ψηφιακή έκδοση για να δημιουργήσει ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης με το όνομα ”creating a conversational chatbot of a specific person”. Στην ουσία περιγράφει ένα σύστημα που θα έχει πρόσβαση σε εικόνες, social media posts, δεδομένα φωνής και που σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθεί ένα 3D μοντέλο. Ναι, είναι creepy.

via GIPHY

Η πατέντα κατατέθηκε τον Δεκέμβριο και εγκρίθηκε. Όπως ήταν λογικό, αποτελεί ένα από τα πιο hot θέματα συζήτησης στην Αμερική, πίσω φυσικά από τα memes με τον Μπέρνι Σόντερς.