Η βία έχει πολλές μορφές, θύματα και θύτες και δυστυχώς την παίρνουν τα θύματα στους ώμους τους, φυλάσσοντάς τη σαν μυστικό. Την αρχή για την καταγγελία περιστατικών σεξουαλικής βίας στη χώρα μπορεί να την έκανε η Σοφία Μπεκατώρου για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά το κύμα θα πάρει και σηκώσει και άλλους χώρους, οπού η βία υφίσταται σαν κοινό μυστικό. Ένας από αυτούς είναι και εκείνος της υποκριτικής και του θεάτρου και την αρχή κάνει η Ζέτα Δούκα. Η ηθοποιός καταγγέλλει τη λεκτική και σωματική βία που έχει υποστεί από τον Γιώργο Κιμούλη, κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης χρονιάς που συνεργάζονταν για μια παράσταση.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» έκανε την καταγγελία της η ηθοποιός, εμφανώς ταραγμένη, μιας και δεν είναι και εύκολο στη συνθήκη της απόλυτης σιωπής, να φωνάζει κανείς πρώτος.

Όσα είπε η Ζέτα Δούκα:

«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός.

Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει…

Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλότσησε και είπε «ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι».

Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής.

Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

https://www.youtube.com/watch?v=HmVPE_DY5Xc

Συγκινημένη, η ηθοποιός με πλήρη επίγνωση του τί ακριβώς κάνει, αναφέρθηκε σε σχεδόν σαδιστικές συμπεριφορές από τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος ακόμα και όταν η ίδια ήταν πολύ άρρωστη, αλλά διατεθειμένη να μην ακυρώσει παράσταση, έχοντας ζητήσει απλώς να υπάρχει κοντά της λίγο νερό, έδινε εντολές το ποτήρι της να απομακρύνονται. Η Ζέτα Δούκα καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας τους κατέρρευσε δυο φορές επί σκηνής, έχοντας τουλάχιστον τη βοήθεια των άλλων συνεργατών της. Όσα είπε φαντάζουν αδιανόητα, αλλά από ό,τι φαίνεται είναι εντελώς αληθινά. Η ίδια ελπίζει η κίνησή της να ανοίξει τον ασκό του αιόλου και να μιλήσουν και άλλοι συνάδελφοί της για τη βία που έχουν υποστεί.