Από την προηγούμενη Πέμπτη, η Αίτνα «φτύνει» λάβα, πέτρες και στάχτες. Ναι, το πιο ανήσυχο ηφαίστειο της Ευρώπης δεν έμεινε στις υποσχέσεις, αλλά άρχισε να βράζει κανονικότατα.

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν ανάγκασαν το αεροδρόμιο της Κατάνια να βάλει λουκέτο, ενώ οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ενημερώθηκαν ώστε να εγκαταλείψουν για λίγο τις εστίες τους. Παρόλα αυτά, κάποιοι τολμηροί φωτογράφοι και κινηματογραφιστές δεν καταφέρνουν να αντισταθούν στην τρομακτική ομορφιά του θεάματος.

Κάπως έτσι προέκυψε το βίντεο που δημοσίευσε η Telegraph, στο οποίο καταγράφονται εντυπωσιακά οι φάσεις έκρηξης του κρατήρα της Αίτνας, χαρίζοντας ένα θέαμα από εκείνα από τα οποία δε μπορείς να πάρεις τα μάτια σου. Ναι, η υγρή φωτιά της Αίτνας είναι το πιο όμορφο και συνάμα τρομακτικό πράγμα που θα δεις σήμερα.

«Όλα (τα ηφαίστεια) σβήνουν, η Αίτνα μένει», λένε οι ντόπιοι και αναφέρονται με σεβασμό στο ενεργό ηφαίστειο, του οποίου η δραστηριότητα ξεκίνησε πριν από περίπου 500.000 χρόνια, με υποθαλάσσιες εκρήξεις κατά μήκος των σικελικών αρχών.