Η φέτα, η βασίλισσα κάθε τραπεζιού, το επίτιμο μέλος της οργασμικής μπουκιάς -τηγανητή πατάτα-κεφτεδάκι-φέτα, το αγαπημένο τυρί του 90% των Ελλήνων (δικό μου ποσοστό αυτό), ζει την απόλυτη δόξα σε διεθνές επίπεδο. Ποιος την έκανε διάσημη; Το TikTok.

Στο feelgoodrecipes, έναν λογαριασμό στο TikTok με συνταγές, ένα βίντεο μετατρέπει τη φέτα σε best-selling προϊόν. Τα μακαρόνια με ψητή φέτα, ντοματίνια και σκόρδο, άφησαν τα ράφια των Φιλανδικών σούπερ μάρκετ χωρίς φέτα, μιας και η συνταγή φαίνεται να έψησε όσους την παρακολούθησαν, παραπάνω από το αναμενόμενο, να τη δοκιμάσουν.

@feelgoodfoodie

Baked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial ???? #tiktokpartner #LearnOnTikTok #fetapasta #recipes

♬ original sound – Feel Good Foodie

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, επιχειρηματίες στη Νέα Υόρκη δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν το γεγονός πως θα καθυστερήσουν οι παραγγελίες τους σε φέτα, με τους προμηθευτές να τους λένε πως το συγκεκριμένο τυρί έχει πολύ ζήτηση τελευταία, εξαιτίας μια συνταγής στο TikTok.

Η συνταγή για ζυμαρικά με ψητή φέτα δεν είναι ακριβώς καινούργια. Στη Φιλανδία είναι γνωστή από το 2018, όταν η food blogger Jenni Hayrinen την έφτιαξε για πρώτη φορά. Ωστόσο, στις ΗΠΑ την έφερε το TikTok στις αρχές Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή, το hashtag #fetapasta έχει περισσότερα από 600 εκατομμύρια views, για να μην αναφέρουμε την εισβολή της και στο Instagram, αλλά και σε αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, η φέτα ήταν η νούμερο ένα αναζήτηση σε μια εφαρμογή delivery ενώ το The Charlotte Observer έκανε αναφορές για άδεια ράφια φέτας σε τοπικά καταστήματα. Τη στιγμή που η ζήτηση του τυριού-έρωτα έχει αυξηθεί κατά 200%, εμείς έχουμε ακόμα έναν λόγο να απορήσουμε με όσους δηλώνουν με άνεση «δεν τρώμε φέτα».

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ;