Μας έχει τρελάνει η πανδημία κι αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον. Μέχρι και οι Σκανδιναβοί δεν τηρούν τους νόμους που φημίζονται για την ατομική τους ευθύνη. Διαβάστε υπόθεση για φαρσοκωμωδία: ένα Σαββατοκύριακο 50χρονος Νορβηγός προσπάθησε να γλιτώσει την υποχρεωτική δεκαήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο, επιχειρώντας να διασχίσει τα σύνορα από τη Σουηδία κάνοντας σκι. Δεν πήγε τόσο καλά αυτό σύμφωνα με τους διασώστες.

https://twitter.com/hashtag/Ski?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τι συνέβη στον ψυχισμό αυτού του ανθρώπου; “Ήθελε να επιστρέψει στη Νορβηγία για να βρει κάτι έγγραφα, ώστε να επιστρέψει στη συνέχεια στη Σουηδία όπου έχει ξεκινήσει κάποιο πρότζεκτ. Αλλά για να αποφύγει την καραντίνα αποφάσισε να διασχίσει τα σύνορα μέσα από τα βουνά”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τροντ Χέλγκε Ρόνινγκ, από τη οργάνωση διάσωσης Norske Folkehjelp. Συνολικά είχε να κάνει περίπου 40 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον διασώστη που εδρεύει στο Τιντάλ, ένα νορβηγικό χωριό κοντά στα σύνορα με τη Σουηδία, περίπου 100 χλμ. ανατολικά της πόλης Τροντχάιμ.

Αρχικά τον διέσωσε ένας εκτροφέας ταράνδων, προτού τον παραδώσει σε δύο ψαράδες μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά κοντά στη λίμνη Εσαντσιό, που περίμεναν στη συνέχεια την άφιξη των διασωστών, σύμφωνα με όσα διηγείται ο Ρόνινγκ.

Οι διασώστες τον παρέδωσαν κατόπιν στην αστυνομία για παραβίαση των υγειονομικών κανόνων της Covid-19. Με βάση τους ισχύοντες κανόνες στη Νορβηγία, ο άνδρας έπρεπε να παρουσιάσει αρνητικό τεστ και να περάσει δέκα ημέρες καραντίνα σε ξενοδοχείο εκτός αν η μετακίνησή του ήταν απαραίτητη, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

“Αυτά ισχύουν και για τους Νορβηγούς πολίτες», είπε ο αξιωματούχος αυτός του τομέα Τρόντελαγκ, διευκρινίζοντας πως ο άνδρας κάνει τώρα καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο εκεί κοντά και προσεχώς θα οδηγηθεί σε δικαστήριο. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το σχέδιο ήταν ο γιος του να τον παραλάβει με αυτοκίνητο στο τέρμα της διαδρομής του με σκι.Σύμφωνα με  τον Ρόνινγκ, ο άνδρας ήταν εκνευρισμένος και δεν ζήτησε συγγνώμη. Νευράκια. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP