Διαβάσαμε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ι. Ανέστη στο iefimerida.gr ότι η Στέγη το 2022 θα ανεβάσει ένα μιούζικαλ που δεν θα μοιάζει με κανένα από όσα έχουμε δει. Θα είναι ένα homage στον άνθρωπο που εισήγαγε μια καινούργια γλώσσα στο ελληνικό σινεμά, τον Γιάννη Οικονομίδη, είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας που απέκτησε καλτ κοινό. Μια γλώσσα ρεαλιστική, σκληρή και εθιστική.

https://twitter.com/eVaN_GiAn/status/1238528927913689089?ref_src=twsrc%5Etfw

Η συνεργασία μεταξύ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του ταλαντούχου σκηνοθέτη ξεκίνησε με την συμπαραγωγή της ταινίας «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» που θα έκανε ράλι στα box office αν δεν είχε συμβεί η πανδημία που άλλαξε τις ζωές μας.

https://twitter.com/jimgraves666/status/1235544971836624897?ref_src=twsrc%5Etfw

Σύμφωνα λοιπόν με τις έγκυρες πληροφορίες της κυρίας Ανέστη ο Γιάννης Οικονομίδης θα συνεργαστεί για αυτό το weird wave μιούζικαλ με τον βραβευμένο ηθοποιό Γιάννη Νιάρρο που θα γράψει τη μουσική και τους στίχους (παλιοί γνώριμοι από το συγκλονιστικό Στέλλα Κοιμήσου που είχε ανέβει στο Εθνικό  και βάζαμε μέσον για να βρούμε εισιτήριο γιατί ήταν η καλύτερη παράσταση της Αθήνας για χρόνια). Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Λένα Κιτσοπούλου που το θεατρικό της παράλογο σύμπαν είναι ερωτεύσιμο (αν δεν έχεις δει Κοκκινοσκουφίτσα στη Στέγη δεν μπορούμε να σου εξηγήσουμε). Στην παράσταση θα συμμετέχουν οκτώ τραγουδιστές, θα υπάρχει χορωδία και live μπάντα.

https://twitter.com/dust_road/status/758643705792323584?ref_src=twsrc%5Etfw

Αν δεν θυμόσαστε τον Ερρίκο Λίτση στη ταινία του 2002 καλό θα ήταν να την δείτε άμεσα. Η ταινία είναι οικογενειακό δράμα, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη (Ερρίκος Λίτσης), ιδιοκτήτη μιας καφετέριας στον Κορυδαλλό. Όλα τα περιστατικά εκτυλίσσονται κατά την διάρκεια μίας καλοκαιρινής ημέρας με καύσωνα. Στο σπίτι του μικρομεσαίου 50άρη οικογενειάρχη, όλοι ξεσπούν ο ένας στον άλλο με απίστευτη λεκτική βία. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.

Πηγή: iefimerida.gr