Το 9ο επεισόδιο του ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ είναι αφιερωμένο στον αλφισμό (ή στον αλμπινισμό, επιλέγετε εσείς ότι σας αρέσει περισσότερο.) Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το σημερινό επεισόδιο είναι το πιο ΜΠΡΑΗΤ επεισόδιο από όλα (Χαχαχαχ, καλό ε; ‘Οχι.) Η Ήρα Κατσούδα και η Δήμητρα Νικητέα υποδέχονται στο μεθυστικό και μεθυσμένο τους πόντκαστ την αλφική και ελφική, εξωτική και ξωτική Αρτέμιδα Στυλιανού. Μας εξηγεί τι είναι ο αλφισμός και μας εξιστορεί τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει.

Εξαιτίας της μειωμένης όρασης και της έλλειψης μελανίνης που παρουσιάζει ο αλφισμός, είναι εύληπτο πως ο ήλιος, το τεχνητό φως, η ζέστη και ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ αποτελούν βασικοί  “εχθροί” της, ενώ το αντηλιακό, τα σκιερά σημεία, και οι βραδινές ώρες, σύμμαχοι της. Ιστορίες με φίλες που λένε μυστικά σε μέρη με ντάλα ήλιο, δυσλειτουργικές πρόβες θεάτρου (γιατί ηθοποιός σημαίνει φως), καλαντοπαίκτες που μπερδεύουν αλφικό μωρό με κούκλα, περφόρμανς του Αγ. Πνεύματος, επισκέψεις σε μεταλλεία, και ελεύθερα κάμπινγκ είναι λίγα από τα πολλά που ακούγονται σε τούτο δω το επεισόδιο.

Κατά τα άλλα, η αυτοσαρκαστική διάθεση της Αρτέμιδος μας “έβαλε τα γυαλιά”, αλλά αυτό που μας εξέπληξε περισσότερο ευχάριστα ήταν η ανάγκη της να αποδεχτεί και να αγαπήσει τη διαφορετικότητα της. ΨΗΦΙΣΤΕ ΛΕΥΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.

Καλή ακρόαση!

Μπορείς να ακούσεις το ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ στο spotify, στο google podcasts και στο simplecast.

Μουσική τίτλων: Ermis (@ermismusic)

Συμπαραγωγή: Radcast