Η Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε σήμερα στο πρόγραμμα των σχολείων όλης της χώρας αλλά και τις αλλαγές που θα γίνουν από τον Σεπτέμβριο. Όπως έκανε γνωστό, στο πρόγραμμα εντάσσονται εργαστήρια δεξιοτήτων που είχαν εφαρμοστεί πιλοτικά σε 218 σχολεία και σε αυτό βρίσκουμε την ρομποτική, τον εθελοντισμό, της επιχειρηματικότητα, την οδική ασφάλεια και φυσικά την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Όπως είπε η υπουργός στο Real FM, πρόκειται για μια αλλαγή φιλοσοφίας ώστε τα σχολεία να εστιάζουν περισσότερο στη μετάδοση της γνώσης, στην κριτική σκέψη, στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, στην επίλυση προβλημάτων, στην ενσυναίσθηση αλλά και την ομαδική δουλειά.

«Πώς θα καλλιεργούνται αυτές οι δεξιότητες στα παιδιά μας; Μέσα από νέες θεματικές που μπαίνουν στο σχολείο, όπως ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, προστασία του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, επιχειρηματικότητα, κ.ά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όλες αυτές οι θεματικές, εντάσσονται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από το το Νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο και κάθε «κάθε θεματική, θα είναι σταθμισμένη ανά εκπαιδευτική ηλικία».

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο, τα παιδιά θα πηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο από 4 ετών και θα διδάσκονται την αγγλική γλώσσα. «Θα το πω όπως ακριβώς το νιώθω, γιατί μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία να γίνονται δραστηριότητες στα αγγλικά και όχι και σε κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο της χώρας;» και «τα χρόνια αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να σώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας» δήλωσε η υπουργός ενόψει του νέου σχολικού έτους που αν μη τι άλλο, θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.