Φυσικά και μας χτύπησε ο Μασαίωνας την πόρτα. Η ευρωομάδα του κυβερνώντος κόμματος ψήφισε πρόταση κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. 

Επικαλούμενοι το διεθνές δίκαιο και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύσσωμη η ευρωομάδα της ΝΔ, μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, ψήφισε ως “απαράδεκτη” την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που χαρακτηρίζει ως “ανθρώπινο δικαίωμα” το δικαίωμα στην άμβλωση. Την κίνηση αυτή δεν τη λες και τόσο αθώα, ειδικά αν έρχεται μετά από την απόπειρα να μετατραπεί η γυναικεία γονιμότητα σε θέμα ενός συνεδρίου με άντρες και ρασοφόρους ομιλητές. 

https://twitter.com/papadimoulis/status/1407962641079980032?ref_src=twsrc%5Etfw

Σύμφωνα με την εφημερίδα των Συντακτών, ο επικεφαλής ευρωβουλευτής της έκθεσης δέχτηκε επιστολή μίσους, στην οποία τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ. Η εξωτερική πίεση είναι τεράστια και αντιμετωπίζουμε ηλεκτρονικά μηνύματα μίσους… Έφτασαν στο σημείο να στείλουν κούκλες – έμβρυα στα γραφεία μας» δήλωσε ο Κροάτης Πρέντραγκ Μάτιτς

Το Politico αναφέρει πως αξιωματούχοι και βουλευτές είπαν πως ποτέ δεν έχουν βιώσει μια τόσο σκληρή και καλά συντονισμένη εκστρατεία, όπως αυτή που διεξήχθη από εκείνους που τάσσονται κατά των εκτρώσεων. 

Τα καλά νέα, αν θέλουμε να τα βρούμε τέλος πάντων, είναι πως τελικά απορρίφθηκε με 280 ψήφους υπέρ, 291 κατά και 10 αποχές. «Κατ ‘αρχήν, η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαχώριστα από το θεμελιώδες δικαίωμα της υγείας, της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας» τόνισε η βουλευτής του ΕΛΚ, Janina Ochojska

https://twitter.com/papadimoulis?ref_src=twsrc%5Etfw

Μετά τις αντιδράσεις, η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ τοποθετήθηκε με ανάρτησή της στο Twitter, βαφτίζοντας την είδηση παραπληροφόρηση και δηλώνοτνας ότι η τελική έκθεση δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαντώντας σε tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη που έκανε γνωστή την είδηση. 

https://t.co/Ha6ao9cg8I