To Booksmart ακολουθεί την αριστούχο η Μόλι (Μπίνι Φελντστίν) και την καλύτερή της φίλη και σωτήρα  Έιμι (Κέιτλιν Ντέβερ)) μέχρι την παραμονή της αποφοίτησής τους από το λύκειο. Η Μόλι θα πάει στο Γέιλ το φθινόπωρο, και η Έιμι σχεδιάζει να προσφερθεί εθελοντικά στην Μποτσουάνα για το καλοκαίρι πριν εγγραφεί στo Κολούμπια. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ολίβια Γουάιλντ επανεφευρίσκει – και αναζωογονεί – το raunch- την ξεκαρδιστική, εγκάρδια ιστορία δύο brainiacs που ζουν τη φάση του Λυκείου.

Είναι μια φεμινιστική και μοντέρνα ταινία. Τα κορίτσια μιλούν με ειλικρίνεια για αυνανισμό και πορνό στο διαδίκτυο. Η Μόλι θέλει να είναι η νεότερη Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου. Και η Έιμι είναι μια κοινωνική ακτιβίστρια που αναβάλει το κολέγιο για να προσφερθεί εθελοντικά στην Μποτσουάνα. Τα είδωλά τους είναι η Σάσα Ομπάμα, η Ιωάννα της Λωραίνης και η Μαλάλα Γιασαφζάι. Δουλεύοντας πάνω σε ένα έξυπνο σενάριο από ένα κουαρτέτο γυναικών συγγραφέων, η Γουάιλντ μετατρέπει αυτό το θορυβώδες πάρτι σε κωμικό αριστούργημα. Η Μόλι και η Έιμι σπατάλησαν τέσσερα χρόνια με βιβλία; Δεν το πιστεύουν πραγματικά. Θέλουν να ζήσουν σε μια βραδιά όσα στερήθηκαν αυτά τα χρόνια. Αν σας άρεσε το Superbad, θα το λατρέψετε.

Την τελευταία μέρα της τάξης τους, περιφρονούν τους συνομηλίκους τους και τη γενική ανωριμότητα του γυμνασίου, μέχρι που η ανακοίνωση της Triple A(σεξουαλικός υπαινιγμός) στις τουαλέτες φέρνει τη Μόλι μπροστά σε μια αλήθεια: οι μαθητές που διασκέδαζαν τα Σαββατοκύριακα και ανατίναζαν σπιτάκια στην τάξη ήταν εξίσου ικανοί και έξυπνοι με εκείνους που κρύφτηκαν με ένα ντοσιέ εργασίας κάθε Παρασκευή βράδυ.

Η Feldstein γεννήθηκε στη σόου μπίζνες (ο κωμικός Jonah Hill είναι ο μεγαλύτερος αδελφός της). Είναι αστεία, αλλά αποτυπώνει τέλεια τις βαθιές ανασφάλειες ενός κοριτσιού που έχει ήδη αποδείξει την εξυπνάδα του. Η πρωτοποριακή σκηνή σεξ της Έιμι είναι μια μνημειώδης στιγμή για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες στις χολιγουντιανές ταινίες.

https://twitter.com/hashtag/GoldenGlobes?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το κοινό βλέπει τις αδέξιες περιπέτειες ενός εφήβου που προσπαθεί να χάσει την παρθενιά του, αλλά αυτή τη φορά από την οπτική γωνία μιας λεσβίας. Ο χαρακτήρας της Dever δεν είναι χτισμένος γύρω από τη σεξουαλικότητά της: η Έιμι είναι μια πολύπλοκη, που τυχαίνει να είναι γκέι και οι εμπειρίες της επισημαίνονται σε μια ταινία που δεν προορίζεται αποκλειστικά για ΛΟΑΤΚΙ+ κοινό. Η Λίζα Κούντροου είναι μια υπέροχη έκπληξη ως μητέρα της Έιμι, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει στην κόρη της ότι υποστηρίζει τον σεξουαλικό προσανατολισμό της παρά το γεγονός ότι είναι βαθιά χριστιανή. Θα ακούσετε στο soundtrack πολύ Lizzo και LCD Soundsystem. Το σενάριο είναι υπέροχο, με ξεκαρδιστικά one-liners που αποδεικνύουν ότι μια ταινία μπορεί να είναι αστεία χωρίς να είναι προσβλητική.

https://twitter.com/hashtag/BooksmartMovie?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να πείτε για την εφηβική κωμωδία “Booksmart” είναι ότι κρατά μόνο μία ώρα και 45 λεπτά. Τι θα αγαπήσετε; Την  Billie Lourd που κλέβει το όλο θέμα ως Gigi, μια πλούσια, ανεξήγητη απροσάρμοστη που εμφανίζεται ανεξήγητα όπου πηγαίνει το πρωταγωνιστικό δίδυμο. Είναι το “Breakfast Club” της Gen-Z; Μπορεί και όχι. Προχωράμε.