Η φωτιά στην Εύβοια εξακολουθεί να καίει τα πάντα στο πέρασμά της. Η καταστροφή μπορεί να χαρακτηριστεί βιβλική, αφού μόνο αυτό το δημοσιογραφικό κλισέ μπορεί να περιγράψει σε βάθος τα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες. Τα άλλοτε καταπράσινα παρθένα δάση έχουν μετατραπεί σε απέραντες γκρίζες εκτάσεις καλυμμένες από στάχτη.

Για 7η συνεχόμενη μέρα, η Εύβοια είναι παραδομένη στις φλόγες. Σχεδόν ολόκληρο το βόρειο τμήμα της, έχει καεί ενώ η φωτιά καίει το ένα χωριό μετά το άλλο. Σπίτια, περιουσίες, αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς τη στιγμή που οι κάτοικοι παλεύουν μόνοι τους να σώσουν ό,τι σώζεται.

To UpStories, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, κατέγραψε με τη χρήση drone εναέρια πλάνα πάνω από τις καμένες εκτάσεις χθες, Κυριακή, 8 Αυγούστου, όπως είχε κάνει και με την καταστροφή στη Βαρυμπόμπη. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, όπως και οι προσπάθειες που δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και οι εθελοντές που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τη φωτιά.