Μία ακόμα γυναικοκτονία στη χώρα μας. Μία ακόμα γυναικοκτονία μέσα στο 2021. Μία ακόμη γυναίκα που πέθανε γιατί ένας άντρας «δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτή». Διαβάζουμε ότι ο αυτόχειρας και δολοφόνος της 31χρονης στη Ρόδο δεν την άφηνε να βλέπει τηλεόραση μόνη της και πως όταν εκείνος πήγαινε για ύπνο, την ήθελε ήδη να κοιμάται. Κακοποιητικές συμπεριφορές, πέρα από τη λογική που όπως η ιστορία έχει δείξει, μπορούν πολύ εύκολα να «δικαιολογηθούν» με ένα «ήταν η κακιά στιγμή». Όχι, δεν ήταν η κακιά στιγμή.

Ο stand up κωμικός, Θωμάς Ζάμπρας, για να προλάβει τυχόν υποστηρικτικές δηλώσεις που θα μειώσουν την ευθύνη του δράστη, αποφάσισε να ασχοληθεί με την «κακιά στιγμή» που βρέθηκαν οι γυναικοκτόνοι με αφορμή το τελευταίο περιστατικό στο Ρόδο. Εκτός και αν, το να στήνεις καρτέρι, να περιμένεις να εμφανιστεί μια γυναίκα και με μια καραμπίνα να της αφαιρείς τη ζωή, είναι κάτι αυθόρμητο που δεν απαιτεί σκέψη και προετοιμασία.

Ο Θωμάς Ζάμπρας, λοιπόν, με ένα tweet τόνισε το αυτονόητο, αυτό που πρέπει επιτέλους να βάλουμε καλά στο μυαλό μας σε αυτή τη χώρα. Δεν υπάρχουν κακές στιγμές, υπάρχουν κακοποιητικές και επικίνδυνες συμπεριφορές.

«Πρέπει κάποια στιγμή να ορίσουμε πόσο κρατάει μια κακή στιγμή. Διότι να πάρεις ένα γαμημένο όπλο, να το γεμίσεις και να περιμένεις κάποιον υπομονετικά να τον σκοτώσεις, ακούγονται πολλά πράγματα για μια στιγμή».

https://twitter.com/ThomasZabras/status/1440687544492982278?ref_src=twsrc%5Etfw