Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα δείτε ένα χρυσό άγαλμα. Όχι, δεν είναι του C-3PO, του συμπαθητικού drοid από το Star Wars, αλλά της Μαρίας Κάλλας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν όσοι βρίσκονται πίσω από την όμορφη αυτή κίνηση που μάλλον δεν πήγε όπως θα περίμεναν.

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, τον προηγούμενο μήνα η μεγάλη καλλιτέχνιδα είχε την τιμητική της λόγω των 100 χρόνων από τη γέννησή της. Μπορεί κάποιος να ξεχάσει την επίσκεψη της Μόνικα Μπελούτσι στη χώρα μας για να φωτογραφηθεί με την Μαρίνα Πατούλη; Όχι. Η ηθοποιός μάγεψε ως Μαρία Κάλλας αλλά αυτό που θα θυμόμαστε στο μέλλον θα είναι ο τίτλος «Η Μαρίνα Πατούλη επισκίασε την Μόνικα Μπελούτσι».

Στο θέμα μας. Την προηγούμενη Παρασκευή αποκαλύφθηκε το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας επί της διονυσίου Αρεοπαγίτου. Δεν θα θέλαμε να αναφέρουμε το όνομα του δημιουργού διότι γούστα είναι αυτά όμως δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει στα ψιλά, ειδικά όταν στο Twitter έχει στηθεί πάρτι με αφορμή τον ανδριάντα από γυαλιστερό μπρούτζο.

https://t.co/sGBGxlsjAL

Η μεγάλη Ελληνίδα αοιδός μοιάζει με τον C-3PO από το Star Wars, υποστηρίζουν οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και ένα δίκιο το έχουν. Υπάρχουν όμως και μερικές διαφωνίες. Κάποιοι πιο ψαγμένοι, υποστηρίζουν ότι δεν είναι ούτε η Μαρία Κάλλας ούτε ο C-3PO αλλά ο T-1000 από τον Εξολοθρευτή 2.

Εμείς κρατάμε τις αποστάσεις μας αλλά είναι αλήθεια ότι ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε όλα όσα γνωρίζαμε για την Τέχνη σε αυτή τη χώρα.