Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Δεν δικαιούται κανείς να ρωτήσει τον αριθμό των συντρόφων οποιουδήποτε. Οι θαυμαστές της Adele το αντιλαμβάνονται (αφορμή η γελοία ερώτηση που δέχτηκε η τραγουδίστρια στο Instagram) και καιρός είναι να το αντιληφθούμε όλοι.

 

https://t.co/YqLXTN61M2

Για τους άνδρες ένας ικανοποιητικός αριθμός ισοδυναμεί με μετάλλιο τιμής και θαυμασμό. Για τις γυναίκες ένα μεγάλο νούμερο μάλλον είναι ασυγχώρητο. Κερδίζει εκείνη που θα πει το μαγικό «3».

https://t.co/bJt1VR2PYw

Αυτές οι πληροφορίες δεν πρέπει να είναι διαθέσιμες σε κανένα. Είναι προσωπικά δεδομένα. Δεν υπάρχει κάποιος σεξουαλικός φάκελος που μαζεύουμε ένσημα για να βγούμε στη σύνταξη. Ούτε αυτός ο φάκελος μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα. Γιατί όποιο νούμερο κι αν δώσει ως απάντηση μια γυναίκα θα κριθεί. Είτε θα την πουν εύκολή είτε άβγαλτη και κάτι άλλο από “α”. Κανείς δεν θα κρίνει το ίδιο αυστηρά έναν άνδρα, ακόμη κι αν είναι ο Σπαλιάρας.

Ένας άντρας που περηφανεύεται για τον αριθμό των κατακτήσεων του θα μετράει διαζύγια στο μέλλον. Θα αρχίσει να πληρώνει διατροφή εκεί γύρω στα 30κάτι. Οι γυναίκες που περηφανεύονται για τον μικρό αριθμό συντρόφων είναι μια κατηγορία από μόνη της. Μεσαιωνική.

https://t.co/tbkfqq2xXy

Ποιος κρατάει κατάλογο ονομάτων; Το 2021; Ποιος αντιμετωπίζει το σεξ ακόμη τόσο επιφανειακά;  Ποια είναι τα νούμερα που ικανοποιούν; Υπάρχει φυσιολογικός αριθμός και μη φυσιολογικός; Ποιος είναι ο ειδικός που έχει συντάξει αυτόν τον κατάλογο ηθικής; Το σεξουαλικό ιστορικό ενός ανθρώπου είναι δικό του για να βγάλει εκείνος συμπεράσματα για τον εαυτό του.  Και το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι αν πήρε προφυλάξεις.  Τώρα, αν ανήκετε σε θρησκευτική σέχτα που θεωρεί την παρθενιά σας ιερή και την ιδέα να την χάσετε πριν το γάμο ανήθικη, μάλλον είστε Ταλιμπάν.

https://t.co/IlQ2IP2ivn

Αυτή η ερώτηση ζέχνει -drum roll- πατριαρχία. Προέρχεται από την κοινωνία που διδάσκει τα κορίτσια ότι το να έχεις πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους δεν είναι πρέπον, συνετό και σε καθιστά βρώμικη και ότι αν επιλέξεις να απέχεις όταν δεν έχεις σχέση θα είσαι η ιδανική σύντροφος. ΤΙ ΦΑΣΗ;

https://twitter.com/Oloni?ref_src=twsrc%5Etfw

Δεν έχω συναντήσει ποτέ άνδρα που να του έχουν πει οι γονείς του ότι πρέπει να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ούτε που είπε ψέματα όταν τον ρώτησαν με πόσες έχει κοιμηθεί για να μην κριθεί ως «τσούλα». Αν ανησυχείς τόσο πολύ για το παρελθόν μιας γυναίκας μάλλον δεν θέλεις να είσαι κομμάτι του παρόντος της και δεν δείχνει να σε αφορά το μέλλον της.

https://twitter.com/Oloni/status/1447251656433881099?ref_src=twsrc%5Etfw

Μέρος του προβλήματος φυσικά είναι οι άνδρες που προφανέστατα κάτι φοβούνται αν θέλουν τις γυναίκες τους ανέγγιχτες. Αν πραγματικά σε αφορά η σεξουαλική οικειότητα και θέλεις να προσφέρεις στον σύντροφό σου, μπορείς κατά τη διάρκεια της σχέσης, να το ρωτήσεις χωρίς να θέλεις να τον προσβάλεις. Το βασικό ερώτημα που πρέπει να σας απασχολεί είναι ένα: Γιατί θέλετε να μάθετε;