Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη ταινία του Χάρι Πότερ (η Φιλοσοφική Λίθος) και οι σκληροπυρηνικοί θαυμαστές του ακόμα να ξεπεράσουν το πρώτο, ευχάριστο σοκ που υπέστησαν μόλις αντίκρισαν στη μεγάλη οθόνη το μαγικό σύμπαν της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά -το πλήρωμα του χρόνου, που λένε- και οι βασικοί πρωταγωνιστές, όπως και οι συμπληρωματικοί αλλά σημαντικοί για την πλοκή χαρακτήρες, μεγάλωσαν. Τι κάνουν σήμερα αυτά τα «παιδιά» που ζηλέψαμε για το γράμμα που έλαβαν; Χμμμ, διάφορα, όχι όμως αυτά που μάλλον φαντάζεσαι. Πριν περάσουμε στο πώς εξελίχθηκε η ζωή τους, να σας πούμε ότι κυκλοφορούν διάφορες φήμες περί επανένωσης του καστ, όπως δηλαδή έγινε και με τα Φιλαράκια. Ποιος θα λέγαμε όχι σε ένα σπέσιαλ επεισόδιο;

Ντάνιελ Ράντκλιφ 

Το αγόρι που επέζησε. Ο Ράντκλιφ έγινε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο και μην ξεχνάμε, ήταν ακόμα παιδί. Γενικά πέρασε διάφορες δύσκολες φάσεις στη ζωή του ενώ έγινε γνωστό ότι κάποιες φορές πήγαινε μεθυσμένος στα γυρίσματα. Μετά το Χάρι Πότερ, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες όπως στη Γυναίκα με τα Μαύρα, στο Kill Your Darlings και στο Escape from Pretoria. Δυστυχώς, όμως, τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα ο ρόλος του Χάρι Πότερ. Λογικό.

Έμμα Γουάτσον 

Με ίσως την πιο επιτυχημένη καριέρα μετά τις ταινίες, η Γουάτσον κέρδισε την αναγνώριση για τους ρόλους της σε blockbusters αλλά και για τον ακτιβισμό της, κάτι που την βοήθησε να κερδίσει μια θέση στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο του περιοδικού Time το 2015. Έπαιξε στο Perks of Being a Wallflower, στο Little Women και στο Beauty and the Beast. Διορίστηκε πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ και είναι από τις γυναίκες που στήριξαν από την αρχή το κίνημα #MeToo.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Watson (@emmawatson)

 
Ρούπερτ Γκριντ
 
Ο Ρον, δυστυχώς, έμοιαζε πολλές φορές να είναι ο τρίτος της παρέας ενώ στα βιβλία ο ρόλος του ήταν πιο σημαντικός. Μετά το Χάρι Πότερ, ο Γκριντ πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από indie πρότζεκτ, όπως το Driving Lessons και το Cherrybomb, αλλά τα περισσότερα σχολιάστηκαν κάπως αρνητικά από τους κριτικούς. Η καριέρα του, γενικά, δεν εξελίχθηκε όπως ο ίδιος περίμενε. Άνοιξε ένα ξενοδοχείο στο Χέρτφορντ το οποίο έκλεισε, ενώ είχε αποκαλύψει ότι σκέφτηκε να διακόψει την υποκριτική λόγω της μεγάλης πίεσης που ένιωσε στις ταινίες του Χάρι Πότερ. Τα πράγματα, όμως, μπορεί να αλλάξουν αφού έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στο θρίλερ Servant, της Apple TV. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rupert Grint (@rupertgrint)

 
Τομ Φέλντον
 
Ο πιο ενοχλητικός χαρακτήρας που σκέφτηκε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τα καταφέρνει μια χαρά ή τουλάχιστον, ζει όπως εκείνος θέλει χωρίς μεγάλη πίεση. Το 2011 έπαιξε στο Planet of Apes και σε διάφορες indie ταινίες ενώ οι κριτικές για το Belle, ήταν άκρως ενθαρρυντικές. Ο Τομ Φέλντον πλέον συστήνεται πρώτα ως μουσικός και μετά ως ηθοποιός και μάλιστα έχει κυκλοφορήσει 7 EPs. Μπράβο Ντρέικο, έλα να σε πάρουμε μια αγκαλιά όπως ο Βόλντεμορτ.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Felton (@t22felton)

 
Μάθιου Λιούις
 
Τον θυμάσαι κάπως… διαφορετικό. Ο Νέβιλ Λονγκμπότομ έχει αλλάξει για τα καλά και έχει πάρει μέρος στο Me Before You, στο Small και διάφορες σειρές στην τηλεόραση. Πλέον έχει το δικό του podcast με το όνομα Doing a Leeds (φανατικός οπαδός της ομάδας) και μία κορνίζα με τη φωτογραφία του από το περιοδικό Attitude.


 
Μπόνι Ράιτ
 
Η Ράιτ εμφανίστηκε σε πολλές indie ταινίες οι οποίες δεν έλαβαν και τις καλύτερες κριτικές. Έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο στο The Moment of Truth το 2013 και την επόμενη χρονιά συμμετείχε σε ένα spin-off διασημοτήτων του The Great British Bake Off. Βέβαια, η σκηνοθετική της δουλειά είναι πολύ πιο επιτυχημένη. Μετά την αποφοίτησή της από το Arts London, η Ράιτ σκηνοθέτησε το Separate We Come, Separate We Go, το οποίο βρέθηκε και στις Κάννες.

 
Χάρι Μέλινγκ

Ο αντιπαθητικός ξάδερφος. Μετά το Χάρι Πότερ, ο Μέλινγκ συνεργάστηκε με τους αδελφούς Κοέν στο The Ballad of Buster Scruggs, έπαιξε στο θέατρο, ενώ τον είδαμε στο Merlin του BBC και φυσικά στην μεγάλη επιτυχία του Netflix, το The Queen’s Gambit. Μια χαρά τον βρίσκουμε.

Τζέιμι Γουάιλετ και Τζος Χέρντμαν 

Οι σωματοφύλακες του Μάλφοϊ. Ο Τζέιμι είχε κάποια μπλεξίματα με το νόμο για κατοχή μαριχουάνας ενώ συνελήφθη το 2011 από τις αρχές για τη συμμετοχή του σε πορείες στην Αγγλία. Πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή. Ο Τζος, από την άλλη, έπαιξε στο Robin Hood το 2018 αλλά πλέον είναι πιο πιθανό να τον δεις σε κάποιο αγώνα MMA.