Οι γυναικοκτονίες για το 2021 στη χώρα μας έφτασαν τις 14. Μιλάμε για ένα αδιανόητο, θλιβερό νούμερο το οποίο μεγάλωσε χθες, με μία ακόμα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Τρία χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, μια 48χρονη μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της στη Πολίχνη.

Ο 49χρονος δράστης παραδόθηκε γύρω στις 21.30 στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ομολογώντας ο ίδιος το έγκλημα στους αστυνομικούς με ένα «παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου», της σχολής Μπαλάσκα. Μόλις οι αρχές έφτασαν στο χώρο για να επαληθεύσουν τα λεγόμενά του, βρήκαν το θύμα στην κρεβατοκάμαρα, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Το μαχαίρι βρέθηκε μέσα στο σπίτι και σήμερα αναμένεται η νεκροτομή για τα αίτια θανάτου της γυναίκας.

Πληροφορίες τοπικών μέσων, πάντως, αναφέρουν πως η γυναίκα έφερε τραύματα στο θώρακα, στο χέρι και στα πόδια από μαχαίρι. Ο 49χρονος στην προανακριτική του απολογία φέρεται να υποστήριξε ότι προέβη στην πράξη του επειδή η γυναίκα του τον απατούσε. Το γνωστό και εξοργιστικό αφήγημα που δεν είναι άλλο από το «τη σκότωσα επειδή με απατούσε», ακούστηκε ξανά.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα ενώ ο 49χρονος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ζήτησε από τους αστυνομικούς να ενημερώσουν και τον 20χρονο γιο τους ο οποίος δεν έμενε μαζί τους.