Αν πρέπει ντε και καλά να συγκρίνουμε το 2020 με το 2021, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο είναι χειρότερο. Λες και δεν έφταναν όλα όσα έφερε αυτή η χρονιά, τώρα έχουμε και ένα περίεργο κτίσμα, στη Σελήνη, από το πουθενά, με τους επιστήμονες να έρχονται αντιμέτωποι μαζί του για πρώτη φορά.

Σε άλλα νέα, ένα παράξενο εύρημα, σε σχήμα κύβου, εντοπίστηκε στη Σελήνη, από την κινεζική αποστολή Chang’e-4. Μέχρι στιγμής, το τι ακριβώς είναι αποτελεί άγνωστο. Η ανακάλυψη έγινε από το ρόβερ Yutu-2 κατά τη διάρκεια εξερεύνησης στη μακρινή πλευρά της Σελήνης.

Σε φωτογραφία που τράβηξε το ρόβερ, στο βάθος φαίνεται κάτι σε σχήμα κύβου. Να επαναλάβουμε πως οι ερευνητές δεν έχουν ιδέα ακόμα περί τίνος πρόκειται. Από το 2019 που ξεκίνησε η αποστολή, δεν έχει βρεθεί τίποτα άλλο εκτός από βράχια, ωστόσο το μυστηριώδες αυτό κτίσμα, έδωσε μια νέα πνοή στο εγχείρημα, με το εύρημα να είναι υπό εξέταση. Ας μην ξεχνάμε πως κάποιοι ίσως να ενθουσιάζονται με το όλο μυστήριο. Αυτοί οι κάποιοι δεν είμαστε εμείς.

https://t.co/LWPZoWN05I

Δημοσιογράφος που παρακολουθεί το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας έκανε γνωστή την ανακάλυψη αυτή στο Twitter, τονίζοντας, για αποφυγή περιττού πανικού, πως μερικές φορές, μεγάλες πέτρες βγαίνουν στην επιφάνεια μετά από προσκρούσεις.

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε. Στην τελική, τις προάλλες μάθαμε πως ενδέχεται το σύμπαν μας να το έφτιαξαν εξωγήινοι. Την ίδια στιγμή, διαστημόπλοιο ετοιμάζεται να προσκρουστεί σε αστεροειδή, για να τεστάρει την «αμυντική» μας δύναμη απέναντι σε τέτοιους κινδύνους. Τι να μας σοκάρει πια; Ίσως τίποτα. Ίσως όλα.