Η χθεσινή εκπομπή «Πρωταγωνιστές» έθεσε στο κέντρο της τις γυναίκες. Κάπως έτσι, έντεκα γυναίκες, κάθισαν σε ένα τραπέζι και μίλησαν για όσα συμβαίνουν γενικά, αλλά και τους συμβαίνουν ειδικά. Ζητήματα, που ενδεχομένως, δύσκολα ακούει πραγματικά κανείς, χωρίς απλώς να γνέφει καταφατικά για να δώσει το νοητικό παρών. Ανάμεσα σε αυτές και η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, της νεαρής κοπέλας που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της, επειδή… «χάλασε η φάση».

«Πίσω από την κόρη μου είναι όλες οι κόρες, γιατί για εμένα όλες αυτές οι αδικοχαμένες κοπέλες και τα αγόρια, γιατί είναι πάρα πολλά. Και το συνειδητοποίησα όταν είδα κάποια ματωμένα πορτρέτα, ήταν και πολλά αγόρια. Ο Φύσσας, ο Ζακ, ο Γιακουμάκης. Όλα αυτά τα μάτια ήταν ζωντανά και με κοιτούσαν, έχοντας ένα ”γιατί”. Και πρώτα από όλα της κόρης μου», ανέφερε.

«Μέσα από αυτή την απώλεια βλέπεις τα πράγματα, τα ρούχα που φορούσε, που είναι άψυχα αλλά για εσένα έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία, γιατί εκεί μέσα υπήρχε το σώμα του παιδιού σου. Η ψυχή για εμένα δεν φεύγει ποτέ από κοντά μου, συγγνώμη αν σας φαίνεται κάπως αυτό», τόνισε η γυναίκα, φροντίζοντας να μην ξεμείνει κανείς που δεν κατάλαβε πόσα πράγματα, εκτός από έναν απλό τίτλο είδησης, σημαίνει μια γυναικοκτονία. «Μπορώ και τη νιώθω συνεχώς κοντά μου, χαμογελαστή και όμορφη, όπως την είχα πάντα στο μυαλό μου. Δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό, δεν μπορεί να μου το πάρει κανείς. Είναι φυλαχτό».

Ένα σημαντικό μήνυμα προς τους άντρες

«Θα ήθελα να περάσω, αν μου επιτρέπετε, ένα μήνυμα και προς τους άντρες. Πρέπει και οι άντρες να προσέξουν πάρα πολύ και όταν έχουν μια σχέση, μια κοπέλα, μια σύντροφο που δεν τους αρέσει, που δεν τους κάνει, που τους προσβάλλει, που τους υποτιμά, που τους χάλασε τη φάση, ας την πάρουν αυτή την κοπέλα, ας την πάνε στο σπίτι της και να την αφήσουν έξω από την πόρτα της, να μην την ξανασυναντήσουν ποτέ, να γυρίσουν στη μάνα τους, γιατί και αυτούς μάνα τους περιμένει και αυτό το κορίτσι το περιμένω εγώ και η οικογένειά της», επισήμανε.