Σύμφωνα με την Λόρι Γκότλιμπ που είναι η συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times, Maybe You Should Talk to Someone  και συν-οικοδεσπότης του podcast Dear Therapists, είναι πολύ συνηθισμένο για τους θεραπευόμενους τους να δυσκολεύονται να μιλήσουν για τα καλά κρυμμένα τραύματά τους στον θεραπευτή τους και να κρύβουν πράγματα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μένουμε σιωπηλοί. Μερικές φορές ανησυχούμε ότι οι πληροφορίες θα κάνουν τον θεραπευτή να μας δει αρνητικά, αλλά μπορεί επίσης να θεωρούμε το ζήτημά ενοχλητικό ή απλά να κολλήσουμε στην φάση της άρνησης.

Το Reddit έκανε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα, ρωτώντας: “Θεραπευτές, τι είναι κάτι που οι θεραπευόμενοι σας φοβούνται να σας πουν επειδή πιστεύουν ότι είναι περίεργο, αλλά έχετε ακούσει πολλές φορές;” Το να μιλάς σε έναν θεραπευτή που μόλις γνώρισες είναι σαν να γδύνεσαι συναισθηματικά μπροστά σε κάποιον που δεν γνωρίζεις. Αυτές είναι οι 20 πιο συνηθισμένες αποκαλύψεις των θεραπευόμενων.

Όταν κάποιος αποκαλύπτει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά ως παιδί ή / και όταν κάποιοι βιώνουν αυτοκτονικό ιδεασμό.

Τρομερά κοινό είναι να πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι έμφυτα, ανεπανόρθωτα λάθος με εσένα που σε κάνει ανίκανους να “ταιριάξεις”. Για πολλούς ανθρώπους είναι τόσο βαθιά ριζωμένη πεποίθηση και είναι εξαιρετικά οδυνηρό να το αναγνωρίζουν ή να το εκφράζουν, ανεξάρτητα από το επίπεδο προσωπικής επιτυχίας στη ζωή τους.

Το σύνδρομο imposter υπάρχει σχεδόν σε κάθε θεραπευόμενο, αισθάνονται ανίκανοι στην εργασία ή τη ζωή. Είναι πολύ συνηθισμένο να αισθάνεστε ότι όλοι οι άλλοι το έχουν καταλάβει. Το μεγαλύτερο πράγμα που έχω μάθει στη μετάβαση στην ενηλικίωση και στο να εξετάσω σε βάθος τις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων, είναι ότι όλοι προσπαθούμε να το καταλάβουμε, και πολλή ενέργεια πηγαίνει στην προσπάθεια να το κάνουμε να φανεί ότι ξέρουμε τι κάνουμε και φοβόμαστε ότι θα μας ανακαλύψουν.

Βασικά, οτιδήποτε έχει να κάνει με το σεξ. Υπάρχει τόση ντροπή. Σεξουαλική κακοποίηση. Σεξουαλικές φαντασιώσεις και φετίχ. Στυτική δυσλειτουργία. Απιστία.

Ότι δεν ξέρουν τι τους αρέσει να κάνουν. Συχνά έχουν ανθρώπους στη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων των θεραπευτών, λένε “προσπαθήστε να κάνετε κάτι διασκεδαστικό σήμερα” ή ρωτήστε “τι σας αρέσει να κάνετε όταν έχετε ελεύθερο χρόνο;”.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν βιώσει κακοποίηση ή σεξουαλική επίθεση αισθάνονται ντροπή και σύγχυση επειδή το σώμα τους ανταποκρίθηκε. Έχοντας στύση / λίπανση ή ακόμα και οργασμό δεν σημαίνει ότι θέλατε τη σεξουαλική επαφή και εξακολουθεί να είναι κακοποίηση.

Ότι “ακούνε φωνές”. Έχω διαπιστώσει ότι πολλοί άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με τον εσωτερικό τους διάλογο ή την “αυτο-ομιλία” και ότι αυτή είναι συνήθως “κανονική” εσωτερική επεξεργασία.

Πολλά μέλη της οικογένειας / φροντιστές ντρέπονται για το γεγονός ότι δυσκολεύονται απίστευτα να φροντίσουν κάποιον που έχει άνοια ή χρόνιο πρόβλημα ψυχικής υγείας. Η εξουθένωση του φροντιστή είναι ένα πραγματικό ζήτημα και οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι εύκολο να δείτε κάποιον που αγαπάτε να αγωνίζεται κάθε μέρα ή σιγά-σιγά να ξεθωριάζει μήνα με το μήνα.

Η ανακούφιση που αισθάνεται κανείς όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει μετά από μια παρατεταμένη ασθένεια. Είναι πολύ φυσιολογικό και κοινό, αλλά ένα πολύ ένοχο συναίσθημα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που βλέπω που αισθάνονται ότι πρέπει να θρηνούν με «συγκεκριμένο τρόπο» και φοβούνται ότι «δεν αγάπησαν κάποιον» ή «δεν  νοιαζόντουσαν».

Βαρέθηκα να είμαι μητέρα. Υπάρχει αυτό το κοινωνικό πράγμα του να αγαπάς τα παιδιά σου και θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα στη ζωή σου, αλλά το να έχεις ένα παιδί είναι μια πραγματικά σκληρή δουλειά, είναι φυσιολογικό να θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα που και που από όλη αυτή την ευθύνη.

Σύζυγοι που κακοποιούν σεξουαλικά τις γυναίκες τους.

Οι ανεπιθύμητες ενοχλητικές σκέψεις είναι φυσιολογικές και δεν σημαίνουν ότι είστε κακός άνθρωπος. Eξ ορισμού, αυτές είναι σκέψεις που είναι ανεπιθύμητες π.Χ. πηγαίνουν ενάντια στις δικές σας αξίες και τονίζουν αυτό που δεν θέλετε να κάνετε.

Μοναξιά. Συχνά οι πελάτες λένε ότι αισθάνονται μόνοι, αλλά πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι που αισθάνονται έτσι ενώ όλοι οι άλλοι έχουν φίλους, οικογένεια κ.λπ. Ωστόσο, είναι τόσο συνηθισμένο, ακόμη και μεταξύ των ανθρώπων που δεν φαίνεται να είναι μόνοι.

Κάποια παραλλαγή του “Αυτό είναι πιθανώς περίεργο, αλλά αισθάνομαι ότι αν είμαι ο πραγματικός μου εαυτός γύρω από τους άλλους δεν θα με συμπαθήσουν”.

Ότι δεν έχουν κάνει σεξ με τον σύντροφό τους εδώ και χρόνια και δεν ξέρουν πώς / αν θα κάνουν ποτέ ξανά σεξ με τον σύντροφό τους.

Ότι δεν τους αρέσουν τα μέλη της οικογένειάς τους, είναι θυμωμένοι / θέλουν να σταματήσουν την επικοινωνία με τους γονείς τους κλπ.

Ότι δεν ξέρουν γιατί αισθάνονται κενοί.

Επαναλαμβανόμενες ενοχλητικές σκέψεις για να βλάψουν τους άλλους.

φοβούνται αρκετά να παραδεχτούν ότι δεν τα πήγαν καλά μετά από την τελευταία φορά που είχαν μια συνεδρία.