Σε σύγκριση με τους νέους, για κάποιο λόγο οι ηλικιωμένοι πολίτες είναι λιγότερο πιθανό να φωτογραφηθούν και να αφηγηθούν τις ιστορίες τους. Βασικά, υπάρχει εξήγηση πίσω αυτό: μεγαλώσαμε την εποχή των social media, που το να μοιράζεσαι τα πάντα, μοιάζει λογικό. Όμως, όπως δείχνει η φωτογράφος Arianne Clément, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε όσους ζουν για περισσότερο από μισό αιώνα από εμάς, όχι μόνο γιατί μπορούμε να μάθουμε πολλά, αλλά γιατί βλέποντας αυτή την ομάδα ανθρώπων να ευημερεί, μπορεί να αλλάξει η στάση μας απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό σας καθώς μεγαλώνουμε.

Τα πορτρέτα ηλικιωμένων της Clément δείχνουν τις ρουτίνες ομορφιάς καθώς και την επιθυμία που έχουν τα ηλικιωμένα ζευγάρια να αγγίζουν τρυφερά το ένα για το άλλο. Οι εικόνες της έχουν σκοπό να αμφισβητήσουν τα στερεότυπα και τις ταμπέλες που κακώς βάζουμε ως κοινωνία βάζουμε στις μεγάλες ηλικίες.

Αυτές οι αυθαίρετες συνθήκες, που φαίνεται να υπονοούν ότι με την ηλικία μειώνεται και η όποια επιθυμία, θρυμματίζονται μέσα από τα πορτρέτα της. Η Clément αποδεικνύει ότι, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είμαστε, εξακολουθούμε να θέλουμε να δείχνουμε καλά, τόσο για τον εαυτό μας όσο και τους άλλους, ενώ και η επιθυμία να εκφράζουμε την αγάπη μας, αντί να μειώνεται, μεγαλώνει.

Οι εντυπωσιακές αυτές εικόνες προσφέρουν μια ειλικρινή ματιά στην ιδιωτικής ζωής των ηλικιωμένων της και μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η ηλικία είναι πραγματικά ένας αριθμός.