Ο καλλιτέχνης Alexey Kondakov με έδρα το Κίεβο χρησιμοποιεί σουρεαλιστική φωτογραφία ντοκιμαντέρ για να ενσωματώσει φιγούρες από κλασικά έργα τέχνης σε καθημερινές σκηνές της σύγχρονης ζωής. Ο καλλιτέχνης συγχωνεύει το παρελθόν με το παρόν, δείχνοντας με επιδέξιο μάτι πώς οι κλασικές φιγούρες ταιριάζουν άψογα σε σύγχρονες καταστάσεις που, από μόνες τους, είναι διαχρονικές.

Αν οι Κλασικοί Πίνακες Τριγυρνούσαν στους δρόμους των σύγχρονων πόλεων σε όλο τον κόσμο θα ήταν κάπως έτσι. Το Napoli Project του Alexey Kondakov — στο οποίο κλασικοί χαρακτήρες τοποθετούνται πάνω σε σύγχρονες σκηνές — επεκτάθηκε με τον νέο τίτλο, Daily Life of Gods , και περιλαμβάνει τις τελευταίες δημιουργίες του καλλιτέχνη.

Ο Kondakov άρχισε να ταξιδεύει στην Ιταλία για να δημιουργήσει  μια συνεκτική σειρά έργων κολάζ. Εκεί, στο σπίτι της Αναγέννησης, ο Kondakov αντιπαραθέτει ονειρικούς πίνακες με τα φωτογραφικά σκηνικά της σύγχρονης ιταλικής ζωής.

Φανταστείτε αν τα γλυκά μικρά χερουβείμ έπρεπε να ταξιδεύουν με το λεωφορείο, αντί με τα φτερά τους.

Για τη σειρά του The Daily Life Of Gods, πήρε φιγούρες από την κλασική τέχνη και τις έσκασε σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε ερειπωμένες αυλές.

Φανταστείτε διάσημες φιγούρες από κλασικούς πίνακες ζωγραφικής να ζωντανεύουν, να βγαίνουν απευθείας από τους καμβάδες και τα ποιμενικά, θρησκευτικά και θεϊκά τους περιβάλλοντα και να εμφανίζονται σε σύγχρονες καθημερινές καταστάσεις.

Σαν απίθανοι χρονοταξιδιώτες, μας επισκέπτονται την αμμώδη, θορυβώδη και πολυσύχναστη αστική ζούγκλα του 21ου αιώνα και τις πραγματικότητες της ζωής που αντιμετωπίζουμε.

Συνήθως συναντώνται μόνο σε μουσεία και βιβλία, τώρα κατά κάποιο τρόπο χρησιμεύουν ως μαθήματα ιστορίας της τέχνης σε εμάς τους απλούς θνητούς, παρόλο που λαμβάνονται έξω από το αρχικό τους πλαίσιο.

Είναι ένας τρόπος για να διασκεδάσει ο Kondakov, κρατώντας παράλληλα μια συγκεκριμένη απόσταση από την κληρονομιά των καλών τεχνών.

Γεννημένος το 1984 στην Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία, ο πατέρας του Kondakov ήταν ανθρακωρύχος και η μητέρα του μηχανικός, αλλά συνέβη που η μεγαλύτερη αδερφή του άρχισε να σπουδάζει στο Donetsk Art College πριν αρχίσει να ενδιαφέρεται για τα γραφικά και την τέχνη και τελικά μπήκε στο ίδιο σχολείο.

Η πρώτη του δουλειά ήταν ως εφαρμογές για κινητές συσκευές και σχεδιαστής ιστοσελίδων, και όλες οι επόμενες θέσεις ήταν πάντα συνδεδεμένες με το σχεδιασμό, με προτίμηση στα γραφικά, τα σχέδια και τις εικονογραφήσεις, όπου μπορεί να επιδείξει καλύτερα τη δημιουργικότητά του.

Οι ήρωες των αριστουργημάτων της Αναγέννησης — είναι ακριβώς όπως εμείς!