Η κτηνιατρική οδηγία, σε γενικές γραμμές, είναι πως μπορείς να βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου όταν χιονίζει, αρκεί οι θερμοκρασία να μην είναι εξαιρετικά χαμηλή. Στην τελική, το πιο πιθανό είναι πως θα σου χαρίσει στιγμές γελοιότητας, τρίβοντας τη μουσούδα του στο χιόνι. Από την άλλη, οι γάτες, δεν χρειάζονται βόλτα, αλλά αν νιώσουν πως θέλουν να βγουν στο μπαλκόνι να «τσεκάρουν την κατάσταση», όλα θα πάνε καλά. Το θέμα είναι πως μια γάτα που σέβεται τον εαυτό της, θα προτιμήσει τη ζεστασιά του σπιτιού. Βλέπεις, η γάτα δεν έχει ιδέα ότι εσύ τρέμεις για τον λογαριασμό της ΔΕΗ που θα σου χτυπήσει την πόρτα.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε κάτι που ήδη ξέρεις: δεν μπορείς να προβλέψεις αν η γάτα σου θα χαρεί με το λευκό τοπίο. Είναι απρόβλεπτη, είναι εξαρτημένη από το mood της μέρας, γιατί φήμες λένε πως η γάτα είναι πιο άνθρωπος από άνθρωπο. Από τους ιδιότροπους, μα διάολε, γοητευτικούς.

Οι παρακάτω φωτογραφίες, δε, αποδεικνύουν πως γάτα και χιόνι, δεν είναι καλός συνδυασμός. Ίσως να είναι ο χειρότερος. Ίσως να ταυτιστείς, μιας και διαβάζοντας αυτό το κείμενο, θα πάρει το μάτι σου τον δικό σου προσωπικό αίλουρο, να κοιμάται βολεμένος πάνω σε πάπλωμα και κουβέρτα, χωρίς καμία διάθεση να πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στον έξω κόσμο, που είναι λευκότερος από προχθές. Πιο παγωμένος από όσο θα ήθελε.

Πού το ξέρουμε όλα αυτά; Ίσως ο συντάκτης του κειμένου να ήταν γάτα σε κάποια προηγούμενη ζωή.

Τσέκαρε παρακάτω τις 12 φωτογραφίες-αποδείξεις πως γάτες και χιόνια, δεν είναι καλός συνδυασμός:

.

Διάβασε ακόμα: Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποφάσισε να χορέψει ξυπόλητος στο χιόνι