Καμαρούλα μια σταλιά. Κυριολεκτικά. Φανταστείτε να πακετάρετε τη ζωή σας για να χωρέσει σε μόλις 7 τετραγωνικά μέτρα. Υπάρχει σχεδόν χώρος για κρεβάτι, τουαλέτα και ντους, νεροχύτη, φούρνο μικροκυμάτων και κάτι θα ονομάσουμε αποθηκευτικούς χώρους . Αν περιμένετε κουζίνα για να μαγειρέψετε, διακοσμητικά, χώρο αποθήκευσης για ποδήλατα, σκι, σερφ κτλ κλτ ή δωμάτιο για να φιλοξενήσετε την φουκαριάρα τη μάνα σας, ξεχάστε το. Στα microflats είσαι μόνος.

https://t.co/Ix92rv9zi0

Αυτή  θα είναι η ζωή μας στο μικρότερο μικροδιαμέρισμα του Λονδίνου. Εντάξει, θα σε κάνουν θέμα τα προχώ περιοδικά αν το αγοράσεις και σίγουρα θα του κάνεις τον λογαριασμό του στο Instagram, θα γίνει το πρώτο διαμέρισμα ινφλουέ, ίσως μιλήσετε σε κάποιο podcast για την ερωτική σας ζωή σε ένα διαμέρισμα 7τμ. Βρίσκεται σε βικτωριανό οίκημα στο Lower Clapton, στο ανατολικό Λονδίνο, θεωρείται από τους πωλητές του ότι είναι το μικρότερο που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά της πρωτεύουσας. Καλά φιλέτο δεν το λες. Η ελάχιστη τιμή που έχουν οριστεί από τον δημοπράτη είναι 50.000 λίρες (πάνω από 60 χιλιάρικα) , αλλά αναμένεται να αυξηθεί, καθώς αγοράστηκε για 103.500 λίρες (125 χιλιάδες ευρώ) τον Μάιο του 2017. Τα microflat γίνονται πιο περιζήτητα και ακόμη πιο μικρά, λένε οι αναλυτές της αγοράς ακινήτων στο Λονδίνο, εξαιτίας της αύξησης των ενοικίων.

Ο ιδιοκτήτης το ανακαίνισε πρόσφατα έχει ήδη βγάλει τα χρήματα της επένδυσής του καθώς χρεώνει 800 £ (960€) σε ενοίκιο κάθε μήνα. Ο ένοικος μένει μόνιμα αλλού τον περισσότερο χρόνο και περνάει μόνο μία ή δύο νύχτες κάθε εβδομάδα στο διαμέρισμα καθώς είναι πιο κοντά στη δουλειά του.

Η Julia Rugg, ερευνήτρια στο Κέντρο Πολιτικής Στέγασης του Πανεπιστημίου του Γιορκ , είπε ότι η πώληση του Clapton αντικατοπτρίζει την «διογκωμένη φύση της αγοράς κατοικίας στο Λονδίνο» και είπε ότι θα ήταν «ανησυχητική εξέλιξη» εάν τα μικροδιαμερίσματα θεωρούνταν λύση για μια οικονομικά προσιτή στέγαση. Δεν μπορεί να ζει κάποιος τη ζωή του σε 7τ.μ. και να είναι ευτυχισμένος. Δεν είναι μια βιώσιμη κατοικία.Αν είσαι κλειστοφοβικός, μην το επιχειρήσεις καν.