Τα χθεσινά push notifications, πρώτα θέματα, topics συζήτησης, αφορούσαν την αύξηση του κατώτατου μισθού. Αφορούσαν εμάς, εσάς και εμένα δηλαδή. Βουτήξαμε στον πυρήνα της είδησης, αναθαρρήσαμε. Βλέπετε, το άκουσμα της λέξης «αύξηση» χτίζει προσδοκίες. Αλλά και που τις χτίζει; Γκρεμίζονται στις παρακάτω γραμμές του πρώτου άρθρου που διαβάζουμε. Αγαπητέ προβοκάτορα, από την πρώτη μέρα του Μαίου, ο βασικός μισθός που μπαίνει στον λογαριασμό σου, θα είναι αυξημένος κατά 50 ολόκληρα ευρώ. 50 ευρώ. Αυτό είναι όλο, δεν έχει συνέχεια.

Εγώ έχω αρχίσει ήδη να σκέφτομαι μέχρι που θα μου επιτρέψει αυτό το 50ευρω να απλωθώ. Δεν ήταν εύκολο να βρω πράγματα που θα μου δώσει την ευκαιρία να κάνω αυτό το ποσό, αλλά βρήκα πέντε.

Καθαρισμό δοντιών

via GIPHY

Το ραντεβού με τον οδοντίατρο δυο φορές τον χρόνο, σε αυτή τη χώρα, για τους χαμηλόμισθους, δέχεται το ένα snooze μετά τον άλλο. Μας βλέπει η μάνα μας κάθε φορά και κολλάει το «πήγαινε για καθαρισμό» μετά το «ζακέτα να πάρεις», έτσι για να μας θυμίζει πως έχουμε αφήσει πίσω τους εαυτούς μας. Ε, με αυτό το 50ευρω, θα πάω για καθαρισμό μάνα. Θα σε κάνω περήφανη.

Συνεδρία με ψυχολόγο

via GIPHY

Γενικώς, τα 50 ευρώ είναι η βασική ταρίφα για πολλά πράγματα. Τώρα, χάρη στην κυβέρνηση, μπορώ να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία. Τι που θέλουν οι θεραπευτές να τα λέμε μια φορά την εβδομάδα. Σιγά σιγά, με μια φορά το μήνα, θα καταφέρουμε να ξεδιπλώσουμε εκείνο το τραύμα που με κάνει να θέλω να κρατάω το χέρι κάποιου -οποιουδήποτε, ακόμα και αεροσυνοδού- σε κάθε πτήση. Ειδικά στην προσγείωση. Θα το βρούμε. Μια φορά το μήνα θα μπορώ να αναλύω σε κάποιον ειδικό πως επιβιώνω τόσο καιρό με 600 ευρώ και κάτι στην Αθήνα, με ενοίκιο, ΔΕΗ, μεταφορικά και μια ημιμίζερη καθημερινότητα και δεν έχω ακόμα κόψει καπίστρι.

Netflix και delivery για ένα Σαββατοκύριακο

via GIPHY

Ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα θα είναι αφιερωμένο σε αυτό που οι γνώστες αποκαλούμε «μπέτωμα». Δηλαδή, πιτζάμα, Netflix και πεντακάθαρος νεροχύτης, γιατί κάθε γεύμα θα είναι delivery. Δεν είμαι single, και ώρες ώρες απορώ γιατί δεν με έχει χωρίσει η τύπισσα, αλλά το εκτιμώ και για αυτό το Σαββατοκύριακο μπετώματος ό,τι φάει θα είναι κερασμένο. Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό δυο ατόμων για δυο μέρες μας κάνει 50 ευρώ, και αυτό αν έχουμε μπέσα και μέτρο. Χαλάλι.

Θα αλλάξω λάδια στο σαράβαλο αυτοκίνητο

via GIPHY

Μπορεί 50 ευρώ να μη μου φτάνουν ούτε για υπόνοια σέρβις, αλλά για μια αλλαγή λαδιών και φίλτρου, είναι μια χαρά. Στο περίπου. Ο βασικός μου μισθός έχει ξεκουράσει το αυτοκίνητό μου, σε συνδυασμό με τις τιμές της βενζίνης, αλλά τώρα θα το περιποιηθώ. Θα συνεχίσει να σκονίζεται και να βρέχεται από λάσπη αφρικανικής σκόνης, αλλά θα έχει λάδια. Λίγο είναι αυτό; Η σαραβαλιασμένη του ζωή θα πάρει μια παράταση.

Θα αγοράσω δυο ανεμιστήρες

via GIPHY

Καλοκαίρι έρχεται, λεφτά για να ανάβω κλιματιστικό ΔΕΝ υπάρχουν, άρα; Ανεμιστήρες. Ένας για το σαλόνι, ένας για το δωμάτιο. Δυο φθηνοί τέλος πάντων. Προφανώς δεν θα αφήσω τη ΔΕΗ χωρίς κέρδος από εμένα. Έχω αναπτύξει σύνδρομο Στοκχόλμης με τον πάροχο.