Δεν είναι στερεοτυπικό, είναι εμπειρικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μεγάλωσαν στην επαρχία έχουν μάθει σε διαφορετικούς ρυθμούς ζωής και σε μια διαφορετική καθημερινότητα, μια καθημερινότητα μακριά από την ηχορύπανση, το γρήγορο περπάτημα, το φαγητό στο χέρι και τις ουρές έξω από γνωστή αλυσίδα ρούχων. Και αυτό, όπως και να το κάνουμε, βγαίνει προς τα έξω, ειδικά όταν αυτά τα άτομα αποφασίζουν να ανηφορήσουν ή να κατηφορίσουν προς στην πρωτεύουσα για «δουλειές», ψώνια ή σπουδές.

Θυμηθείτε, για παράδειγμα, πώς νιώσατε την πρώτη φορά που πατήσατε το πόδι σας σε μια μεγάλη πόλη για να βρείτε το σπίτι που θα σας φιλοξενεί όσο εσείς παριστάνετε τους μελετηρούς φοιτητές. ΣΟΚ. Όλα ήταν διαφορετικά και νιώσατε έξω από τα νερά σας. Αυτό, φυσικά, οι «γνήσιοι πρωτευουσιάνοι» το αντιλήφθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή που σας γνώρισαν. Όταν κάποιος είναι από την επαρχία κάνει «μπαμ» και κάνει «μπαμ» διότι όσοι είναι από χωριό κάνουν μέχρι να εγκλιματιστούν στο νέο τους περιβάλλον τις ίδιες επιλογές. Ακολουθούν μερικές από αυτές.

Πας στην Αθήνα. Βγάζεις το κινητό σου και σπαμάρεις ανελέητα με Instagram Stories. Την τιμητική τους έχουν τα brunch και τα γκράφιτι στους τοίχους.

Λες συνέχεια «εγώ είμαι από χωριό» όταν κάτι που ειπώθηκε στην παρέα δεν σε βρίσκει σύμφωνο ή δεν το κατάλαβες.

Ψάχνεις συνεχώς για new age καφενεία για να νιώσεις οικεία.

Σε κάθε ευκαιρία συγκρίνεις την πόλη με το χωριό, συνήθως αν πετύχεις κίνηση ή έντονο θόρυβο. «Να, γι’ αυτό μένω στο χωριό εγώ» η ατάκα που χρησιμοποιείς.

Εν τω μεταξύ όλοι πιστεύουν ότι έκανες κάτι τέτοιο πριν εγκατασταθείς στην Αθήνα:

via GIPHY

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι να πιεις ένα καφέ με θέα την Ακρόπολη, συνήθως σε κάποιο μαγαζί που βρίσκεται σε ταράτσα.

Έχεις μια μανία με το τζάκι και είναι το πρώτο που θα κοιτάξεις αν βρεθείς στο σπίτι κάποιου φίλου. Αν δεν έχει, τότε θα του εξηγήσει ςτους λόγους που το τζάκι «είναι συντροφιά».

Θα πας στο Mall. Έτσι, χωρίς λόγο.

Σπάνια εντυπωσιάζεσαι από τις ταβέρνες αφού, ως γνωστών, «σαν αυτές του χωριού δεν είναι».

Θησείο-Μοναστηράκι. Συνέχεια. Από το πρωί μέχρι το βράδυ.