Ένα βίντεο κάνει ξανά τον γύρο του διαδικτύου, αν και κάπως καθυστερημένα, γυρίζοντάς μας πίσω στο 2009, τότε που το BBC Radio 5 Live έδειχνε μια ζωντανή εμφάνιση των Rage Against the Machine. Όπως διαβάζουμε σε διάφορα μεγάλα μέσα, όπως το LADbible, το BBC είχε κάνει έκκληση στο διάσημο συγκρότημα να μην χρησιμοποιήσει την “f word” που ακούμε στο γνωστό τους κομμάτι Killing in the name of. Ε, τα πράγματα πήγαν όπως ακριβώς φαντάζεστε.

Το 2009, όταν «οι αριστεροί ρόκερ» όπως τους αποκαλούν, «πολεμούσαν» τον νικητή του τότε X factor, Joe McElderry, για το Christmas Number One προσκλήθηκαν να παίξουν τον ύμνο διαμαρτυρίας του 1993 στο BBC. Έχοντας επίγνωση ότι το τραγούδι είναι «πιπεράτο» και ότι ο Zack de la Rocha  φωνάζει “f*** you, I will not do what you tell me” συνολικά 16 φορές, προειδοποίησαν το συγκρότημα να μην το κάνει. Όμως, στο πνεύμα του ροκ εν ρολ, αυτό το αίτημα αγνοήθηκε. Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε, ίσως έπρεπε να το περιμένουν και στο BBC.

Ο La Rocha τραγούδησε τέσσερα ρεφρέν στη σειρά, ρίχνοντας το «f-bomb» πριν οι παραγωγοί καταφέρουν να σταματήσουν τη μετάδοση. Η εξοργισμένη οικοδεσπότης Shelagh Fogarty ακούγεται να φωνάζει: «Ξεφορτώσου το!» στο παρασκήνιο, πριν πει στους ακροατές: «Συγγνώμη, έπρεπε να το ξεφορτωθούμε γιατί ξαφνικά μετατράπηκε σε κάτι που δεν περιμέναμε. Τους ζητήσαμε να μην το κάνουν και το έκαναν ούτως ή άλλως».

Στη συνέχεια, το BBC ζήτησε μια επίσημη συγγνώμη, λέγοντας σε μια δήλωση: «Το 5 Live breakfast παρουσίασε μια ζωντανή μετάδοση του τραγουδιού “Killing in the name of” των Rage Against the Machine. Είχαμε μιλήσει με την ομάδα αρκετές φορές εκ των προτέρων και είχαν συμφωνήσει να μην βρίσουν. Όταν το έκαναν, ζητήσαμε αμέσως συγγνώμη σε όποιον προσβλήθηκε». Ωραία, αξέχαστα μουσικά χρόνια, ε;